Moteris pabandė maitintis kaip K. Middleton – rezultatai nustebino

Velso princesė Kate Middleton pasižymi puikia figūra, kurią išsaugoti padeda tinkamai parinkti pusryčiai. Tris vaikus pagimdžiusi moteris kiekvieną dieną pradeda nuo dubenėlio avižinės košės – ji organizmą apdovanoja energija ir skaidulomis, ilgam suteikia sotumo ir padeda tirpdyti nereikalingus kilogramus.

Avižinė košė pusryčiams.<br>123rf nuotr.
Avižinė košė pusryčiams.<br>123rf nuotr.
Avižinė košė.<br>123rf nuotr.
Avižinė košė.<br>123rf nuotr.
Velso princesė Catherine Middleton su atžalomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Velso princesė Catherine Middleton su atžalomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 24, 2023, 9:43 PM

Norėdama išbandyti karališkosios šeimos atstovės mitybą, viena „Express“ žurnalistė šešias dienas kas rytą valgė avižinę košę ir stebėjo, kaip keičiasi juosmens apimtis bei kūno svoris.

Andrea Blazquez aprašė savo lieknėjimo eksperimentą ir pasidalijo tuo, ką valgydavo kiekvieną rytą. Per šešias dienų reporterė numetė 300 g.

Pasak jos, avižos padėjo ilgiau jausti sotumą, todėl jai nesinorėjo užkandžiauti tarp valgymų.

Ji pridūrė: „Sveiki ir gardūs pusryčiai buvo tokie sotūs, kad sulaukus pietų nebuvau labai alkana, todėl tai skatino mane rinktis sveikesnį variantą, pavyzdžiui, salotas.

Avižų derinimas su sėklomis, riešutais, uogomis ar vaisiais taip pat paskatino vėliau dieną rinktis kitus sveikus produktus ir maitintis subalansuotai bei saikingai.“

Gydytojai, mitybos specialistai, treneriai, dietų guru – visi sutinka, kad avižos yra puikus produktas pusryčiams, nes energija išsiskiria lėtai, jos ilgam suteikia sotumo.

Avižos yra ne tik skanus ir sveikas pusryčių pasirinkimas – tai taip pat universalus produktas, kurį galima paruošti iš vakaro. Ne veltui per naktį brinkintos avižos yra tokios populiarios – jų nereikia virti, o ryte galima sutaupyti laiko.

Dietų guru britų gydytojas Michaelas Mosley yra sukūręs netgi savo specialų per naktį brinkintų avižų receptą: į avižinius dribsnius jis siūlo dėti obuolį, šaldytų uogų, migdolų, abrikosų, jogurto ir užpilti pakankamai pieno, kad susidarytų minkšta, kreminė konsistencija. Visa tai palikti per naktį šaldytuve. Tokie pusryčiai, M. Mosley teigimu, kupini ląstelienos ir kitų naudingųjų medžiagų.

Avižose gausu vitaminų, mineralų ir tirpių skaidulų, todėl jos gali padėti sumažinti gliukozės ir cholesterolio kiekį, be to, jose nėra glitimo. Taip pat jose gausu B grupės vitaminų ir mineralų, tokių kaip geležis ir magnis.

Avižose taip pat yra daug tam tikrų antioksidantų, kurių nėra kituose grūduose – šie antioksidantai mažina uždegimą ir atpalaiduoja arterijas.

Eksperimentą atlikusi Andrea pasidalijo savo šešių dienų pusryčių meniu.

Pirmoji diena: avižiniai dribsniai su mėlynėmis, avietėmis, graikiniais riešutais ir cinamonu.

Antroji diena: avižiniai dribsniai su mėlynėmis, braškėmis ir cinamonu.

Trečioji diena: avižiniai dribsniai su mėlynėmis, avietėmis ir mandarinais.

Ketvirtoji diena: avižinė košė su braškėmis ir graikiniais riešutais.

Penktoji diena: avižos su braškėmis, mėlynėmis, bananu ir šaukšteliu žemės riešutų sviesto.

Šeštoji diena: avižos su bananu, grūstais migdolais, ispaninių šalavijų sėklomis ir šaukšteliu žemės riešutų sviesto.

Parengta pagal „WalesOnline“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.