Kristina Ivanova varškės apkepą paskanina obuoliais

Virtuvėje mėgstanti sukiotis dainininkė Kristina Ivanova dalinasi savo mėgiamu receptu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2012, 9:27 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:56 AM

„Iš savo receptų skrynelės jau ištraukiau seną receptą, kurį patobulinau. Varškės apkepą anksčiau kepdavau su moliūgais, o dabar juos pakeičiau obuoliais. Namie nuo cinamono ir vanilės pasklinda nuostabus kvapas“, – kalbėjo K. Ivanova.

Kristinos varškės ir obuolių apkepas

Prireiks:

● 3 obuolių,

● 750 g varškės,

● 2/3 stiklinės manų kruopų,

● 1/2 stiklinės pieno,

● 3 kiaušinių,

● 1 stiklinės cukraus,

● 2 šaukštų sviesto,

● 2 šaukštų grietinės, 

● cinamono, vanilės.

Obuolius supjaustykite didokais kubeliais, apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Į dubenį sudėkite obuolius, pertrintą varškę, manų kruopas, su pienu išplaktus kiaušinius. Suberkite cukrų, įdėkite grietinės ir viską gerai sumaišykite.

Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą indą. Ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto.

Kepkite orkaitėje 20–30 min. Iš pradžių nustatykite 160 laipsnių temperatūrą, pabaigoje padidinkite iki 180 laipsnių.

Patiekite su aviečių uogiene ir grietine. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.