„Iš savo receptų skrynelės jau ištraukiau seną receptą, kurį patobulinau. Varškės apkepą anksčiau kepdavau su moliūgais, o dabar juos pakeičiau obuoliais. Namie nuo cinamono ir vanilės pasklinda nuostabus kvapas“, – kalbėjo K. Ivanova.
Kristinos varškės ir obuolių apkepas
Prireiks:
● 3 obuolių,
● 750 g varškės,
● 2/3 stiklinės manų kruopų,
● 1/2 stiklinės pieno,
● 3 kiaušinių,
● 1 stiklinės cukraus,
● 2 šaukštų sviesto,
● 2 šaukštų grietinės,
● cinamono, vanilės.
Obuolius supjaustykite didokais kubeliais, apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Į dubenį sudėkite obuolius, pertrintą varškę, manų kruopas, su pienu išplaktus kiaušinius. Suberkite cukrų, įdėkite grietinės ir viską gerai sumaišykite.
Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą indą. Ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto.
Kepkite orkaitėje 20–30 min. Iš pradžių nustatykite 160 laipsnių temperatūrą, pabaigoje padidinkite iki 180 laipsnių.
Patiekite su aviečių uogiene ir grietine. Skanaus!