Lauros Imbrasienės pasiūlymas – Kijevo kotletai

Kijevo kotletai – gan sudėtingas patiekalas. Tačiau labai gardus. Būtent jį laidų vedėja Laura Imbrasienė siūlo pagaminti kokia nors iškilmingesne proga.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2013, 3:16 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:53 AM

„Nors iš pirmo žvilgsnio taip neatrodo, juos pagaminti lengva. Mums su sūnumi ir jo draugu puikiai pavyko“, – sakė L.Imbasienė.

Šiam patiekalui reikės:

pusiau perpjautos vištos krūtinėlės,

60 g sviesto,

smulkiai pjaustytų šviežių petražolių arba krapų,

0,5 arbatinio šaukštelio citrinų sulčių (nebūtina),

1 nemažos česnako skiltelės,

druskos, pipirų,

puodelio baltos duonos džiūvėsėlių,

1 plakto kiaušinio,

2—3 šaukštų miltų,

rapsų aliejaus,

0,5 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių.

■ Paruoškite aromatingą sviestą įdarui. Į sviestą reikia įdėti petražolių arba krapų, sutrintą česnako skiltelę, įpilti citrinų sulčių, pagardinti druska ir pipirais.

■ Sviestą padalykite į dvi dalis — tai bus įdaras dviem kotletams. Suformuokite iš jo du gumuliukus, kiekvieną atskirai susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldymo kamerą bent 3 valandoms. Sviestas turi būti visiškai sušalęs.

■ Krūtinėlės gabalus atsargiai pamuškite neaštriu plaktuku mėsai. Geriausiai tai daryti mėsą įvyniojus į maistinę plėvelę ar kepimo popierių. Stenkitės iš mėsos suformuoti kvadratą, kraštus pamuškite ploniau. Pabarstykite druska, pipirais ir čiobreliais.

■ Šaldytą sviestą įvyniokite į mėsą. Paruoštus kotletus laikykite šaldytuve 3—4 valandas. Jie prisigers prieskonių ir nesubyrės kepdami.

■ Pasiruoškite 3 dubenėlius: su miltais, su plaktu kiaušiniu ir su džiūvėsėliais. Kotletą pirmiausia apvoliokite miltuose, paskui — kiaušinio plakinyje, o galiausiai — džiūvėsėliuose.

■ Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintame aliejuje maždaug 8—10 min., kol gražiai apskrus.

■ Jei aliejus per karštas ir per 2 minutes kotletai visiškai apskrudo, juos reikia traukti iš aliejaus ir baigti kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad ištirptų sviestas. Šis būdas puikiai tinka, kai reikia iškepti daug kotletų. Iš pradžių jie apskrudinami aliejuje, nuvarvinami ant popierinio rankšluosčio, sudedami į skardą ir baigiami kepti orkaitėje.

■ Sviestas mėsą suminkština, ji tampa labai gardi. Prie Kijevo kotletų puikiai tinka troškintos morkos ir žirneliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.