Lazanija su vištiena patiks ne tik tiems, kurie laikosi dietos

Sportuojantiems arba aktyviai gyvenantiems žmonėms patartina valgyti liesą vištieną. Na, vištienos krūtinėlės su kalnu salotų, aišku, yra labai gerai, bet gi norisi kažkuo save kartais nudžiuginti.

Lazanija su vištiena.<br>N. Degutienė
Lazanija su vištiena.<br>N. Degutienė
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

2013-06-09 13:40, atnaujinta 2022-02-14 10:20

Tokiais atvejais labiausiai tinka lazanija – su ta pačia vištiena, tiesiog pagardinta šviežiais pomidorais ir trupučiu tąsaus sūrio.

Tik nepiktnaudžiaukit lazanija per dažnai – visgi šis patiekalas nėra pats „nekalčiausias“ kalorijų prasme.

Lazanija su vištiena (4 asmenims)

Reikės:

  • 12 lazanijos lakštų (arba atitinkamai kitas kiekis, priklausomai nuo to, kokioje kepimo formoje kepsite. Išsimatuokite formą ir atidėkite tiek lakštų, kad jų užtektų trims sluoksniams padengti. Turėkite omeny, kad suminkštėjusius lakštus galima laužyti, taip užkamšant trūkstamus „plyšelius“);
  • 1-2 puodeliai tarkuoto kietojo sūrio;
  • 1 didelis rutuliukas mocarelos sūrio, sutarkuotas stambia tarka.

Vištienos padažui:

  • 1/2 kg vištienos faršo (sumaltų krūtinėlių arba blauzdelių mėsos);
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 2-4 česnako skiltelės, sukapotos;
  • 1-2 šaukštai aliejaus;
  • 4-6 švieži pomidorai (tiks ir konservuoti);
  • 2-3 šaukštai pomidorų padažo;
  • prieskonių – saldžios paprikos, aitrios paprikos, juodųjų pipirų, rūkytos paprikos;
  • druskos, žiupsnio cukraus;
  • petražolių ir šviežių bazilikų.

Baltajam padažui:

  • 30 g sviesto;
  • 30 g miltų;
  • 3 puodelių pieno;
  • muskato riešuto, druskos.

 

 

Pasigaminame mėsos padažą: didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname svogūnus, pabaigoje įmetame česnakus. Sudedame mėsą ir kepiname maišant.

Pomidorus sudedame į blenderį ir suplakame iki vientisos masės. Jei neturite blenderio, galite pomidorus sutarkuoti. Masę sumaišome su pomidorų pasta ir prieskoniais, trupučiu cukraus ir druska.

Supilame pomidorų padažą į apkeptą vištienos faršą ir maišant troškiname, kol skystis išgaruoja. Pabaigoje patikriname ar netrūksta druskos, įjungę ugnį į mėsos padažą įmaišome kapotas petražoles ir bazilikus.

Pasigaminame baltą padažą: keptuvėje arba puode išlydom sviestą. Suberiam miltus ir gerai išsukam, kad viskas sušoktų į sausą gumulą.

Tada pamažu dalimis pilam pieną, visą laiką laikydami puodą ant ugnies, ir plakdami masę, kad neliktų gumuliukų. Padažas turi gautis tirštas, tačiau ne per skystas. Pabaigoje pagardiname trupučiu druskos ir tarkuotu muskatu.

Dideliame puode užverdame vandenį, jį gausiai pasūdome. Po vieną dedame lazanijos lakštus, ir kai jie suminkštėja (tačiau neišverda visai!) ištraukiame iš puodo ir dedame ant medinės pjaustymo lentos.

Lazanijai kepti skirto indo apačią padengiame baltojo padažo sluoksniu (maždaug 1 cm). Ant jo rikiuojame apvirtus lazanijos lakštus (vienu sluoksniu). Ant lazanijos lakštų klojam pusę mėsos įdaro. Padengiame baltu padažu (apie 1/3 likusio kiekio), pabarstom trupčiu tarkuoto kietojo sūrio.

Klojam antrą sluoksnį lakštų, sudedame likusį mėsos padažą, ant jo ištepame trečdalį baltojo padažo, pabarstom trupučiu kietojo sūrio.

Užklojam viršutinį sluoksnį lazanijos lakštų, ant viršaus užtepame likusį baltą padažą, ir gausiai pabarstome likusiu geltonu sūriu bei tarkuota mocarela.

Pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę (180C) ir kepame apie 40 min., kol visas paviršius gražiai paruduos, apkeps.

Pateikiame su šviežių daržovių salotomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.