Sveikiausi pasaulyje pusryčiai – išsigelbėjimas tinginiams

Vadinkite šį patiekalą kaip norite – grožio salotomis, greitais pusryčiais, sveiku maistu, patiekalu tinginiams ar kitaip. Visi pavadinimai tiks. Seniai girdėtą receptą, dar populiariai vadinamą pernakt išmirkytais avižų dribsniais, iš naujo atradau Londone, vienoje iš pusryčius siūlančių kavinių – „Bircher“, kurios valgiaraštyje dribsnių būna visada.

Bircherio dribsniai.<br>N.Degutienės nuotr.
Bircherio dribsniai.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Nida Degutienė

Oct 2, 2013, 7:00 AM, atnaujinta Feb 14, 2022, 10:23 AM

Šis keistas pavadinimas – tai šveicaro gydytojo pavardė, kuris 1900 metais tokiu patiekalu siūlė atkurti sveikatą savo pacientams. Nuo to laiko receptas vis keitėsi, bet esminiai principai išliko nepakitę: avižiniai dribsniai turi kurį laiką (geriausiai pernakt) mirkti vaisių sultyse, piene arba grietinėlėje (grietinėlė šiek tiek peržengia sveiko maisto ribas), o patiekiami jie su jogurtu, sezoniniais vaisiais, riešutais, sėklomis ir viskuo, ką jūs mėgstate ir turite.

Šis patiekalas – išsigelbėjimas tinginiams. Sumaišius viską iš vakaro, galima sau ramiai snausti ir iš lovos kitą rytą šokti tik paskutinę akimirką, nes šaldytuve jau smagiai jūsų laukia paruošti pusryčiai. Bircherio dribsniai – tai tradicinės avižinės košės pakaitalas, tiesa, gal labiau tinkamas šiltesniam metų laikui.

Bircherio dribsniai tinka ne tik pusryčiams, bet ir popiečio užkandžiui arba pasmaguriavimui vakare. Šviežias medus – nepamainomas šio patiekalo pagardas ir palydovas.

Bircherio dribsniai (4 asm.)

Reikės:

  • 2 didelių obuolių (arba 1 obuolio ir 1 kriaušės);
  • 2 puodelių (apie 150 g) avižinių dribsnių;
  • 1 puodelio obuolių (arba apelsinų ar kitų mėgstamų vaisių) sulčių;
  • 1 puodelio natūralaus jogurto;
  • 1/2 šaukštelio malto cinamono;
  • po 1/2 puodelio paskrudintų moliūgų sėklų, kapotų migdolų, graikiškų riešutų (arba sezamų, linų sėmenų, lazdyno riešutų, kitų mėgstamų priedų).

Pagardinti reikės: medaus, šviežių vaisių arba uogų (razinų, džiovintų vaisių).

Stambia tarka sutarkuojame obuolius, sumaišome šią masę su avižiniais dribsniais, sultimis, jogurtu ir cinamonu ir uždarame inde laikome mažiausiai 2 valandas, bet geriausia – per naktį. Jei naudosime džiovintus vaisius ir razinas, kartu į šią masę įmaišome ir juos.

Patiekiame su skrudintais riešutais ir sėklomis, šviežiais vaisiais, natūraliu jogurtu ir medumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.