Makaronai su varške ir špinatais pagal Vaidos Skaisgirės receptą

Lieknutė prodiuserio Rolando Skaisgirio žmona Vaida jaučia silpnybę ne tik saldumynams, bet ir kaloringiems makaronų patiekalams. Jos namų stalčiuje visuomet turi būti kažko gardaus, o norėdama pamaloninti vyrą ar svečius, ji pasiraitoja rankoves ir kepa kepsnius, pyragus, orkaitėje troškina įdarytus makaronus.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2014-01-25 11:03, atnaujinta 2023-01-16 11:17

V. Skaisgirė  su portalo lrytas.lt skaitytojais dalijasi canelloni ( makaronų vamzdelių) su varške ir špinatais receptu. Šis patiekalas iškeps per pusvalandį. Skanaus!

Patiekalui reikės:

canelloni makaronų,

apie 300 g šviežių ar šaldytų špinatų lapų

pakelio varškės (renkuosi liesą)

mažos skardinės konservuotų pomidorų

100 g parmezano sūrio

sviesto kepimui

šaukšto miltų

pusės stiklinės pieno

druskos, pipirų, muskato pagal skonį

alyvuogių aliejaus

Ruošiame:

Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu ir susmulkiname. Maišome špinatus su varške, įdedame druskos ir pipirų, galima paskaninti įvairiomis žolelėmis (bazilikais, raudonėliu ir t.t.) Varškės ir špinatų mase įdarome  cannelloni makaronus ir dedame juos į kepimui orkaitėje skirtą indą, apšlakstytą alyvuogių aliejumi.

Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto ir apkepiname šaukštą miltų. Pamažu pilame pieną ir gerai išmaišome miltus, kad ištirptų. Padažą gardiname maltais muskato riešutais ir druska bei pipirais. Padažu apipilame įdarytus cannelloni.         

Ant makaronų dedame konservuotus pomidorus, viską apibarstome smulkintu fermentiniu sūriu ir kepame iki 180 įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ar makaronai pakankamai suminkštėję, tikriname mediniu pagaliuku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.