V. Skaisgirė su portalo lrytas.lt skaitytojais dalijasi canelloni ( makaronų vamzdelių) su varške ir špinatais receptu. Šis patiekalas iškeps per pusvalandį. Skanaus!
Patiekalui reikės:
canelloni makaronų,
apie 300 g šviežių ar šaldytų špinatų lapų
pakelio varškės (renkuosi liesą)
mažos skardinės konservuotų pomidorų
100 g parmezano sūrio
sviesto kepimui
šaukšto miltų
pusės stiklinės pieno
druskos, pipirų, muskato pagal skonį
alyvuogių aliejaus
Ruošiame:
Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu ir susmulkiname. Maišome špinatus su varške, įdedame druskos ir pipirų, galima paskaninti įvairiomis žolelėmis (bazilikais, raudonėliu ir t.t.) Varškės ir špinatų mase įdarome cannelloni makaronus ir dedame juos į kepimui orkaitėje skirtą indą, apšlakstytą alyvuogių aliejumi.
Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto ir apkepiname šaukštą miltų. Pamažu pilame pieną ir gerai išmaišome miltus, kad ištirptų. Padažą gardiname maltais muskato riešutais ir druska bei pipirais. Padažu apipilame įdarytus cannelloni.
Ant makaronų dedame konservuotus pomidorus, viską apibarstome smulkintu fermentiniu sūriu ir kepame iki 180 įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ar makaronai pakankamai suminkštėję, tikriname mediniu pagaliuku.