Apelsinų sultyse troškinta antis pagal N. Degutienės receptą

Žiema – citrusinių vaisių sezonas. Tiems, kas mėgsta antį ir apelsinus, Nida Degutienė siūlo išmėginti patiekalą, persmelktą Azijos skoniais ir aromatais.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Jan 26, 2014, 10:31 AM, atnaujinta Jan 16, 2023, 11:19 AM

Apelsinų sultyse troškintos anties, gardintos azijietiškais prieskoniais, aromatai namuose kaipmat sukvies artimuosius savaitgalio pietums. Gero apetito!

Apelsinų sultyse troškintos anties receptas

Reikalingi produktai:

  • 1 didelė antis (apie 2–2.5 kg)
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 4 skiltelės česnako
  • 50 g gabalėlis imbiero
  • 5 žvaigždės anyžiaus
  • 1–3 raudonosios aitriosios paprikos (priklausomai nuo to, kokio aštrumo maistą mėgstate)
  • 2 citrinžolės
  • 800 ml šviežių apelsinų sulčių
  • 4 šaukštai vietnamietiško žuvies padažo (fish sauce)
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • grūstų juodųjų pipirų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio krakmolo
  • 8 žalių svogūnų laiškai

Antį padalinkite į 6–8 dalis. Nupjaukite perteklinius riebalus, gerai nuplaukite ir nusausinkite.

Dideliame troškintuve įkaitinkite šaukštą aliejaus ir jame skrudinkite anties gabalėlius (odele į apačią). Kepkite keliomis porcijomis tol, kol taukai išsilydys ir odelė taps traški, rusva (apie 6 minutes). Tada apverskite kiekvieną gabaliuką ir dar pakepinkite apie 2 minutes.

Apkepintos anites gabalėlius išimite iš troškintuvo ir atidėkite į šalį. Iš troškintuvo atsargiai išpilkite riebalus (juos panaudosite kitiems patiekalams gaminti). Jei anties taukai kepinant pridegė, išvalykite troškintuvą sausu popieriniu rankšluosčiu (paties troškintuvo neplaukite).

Imbiero šaknį nulupkite ir smulkiai supjaustykite. 2 česnakų skilteles suspauskite peilio kraštu ir sukapokite.

Citrinžolių baltas dalis prie pat šaknies sutraiškykite peilio šonu, kad atsiskleistų aromatas verdant.

Įpilkite 1 šaukštą anties taukų į troškintuvą, kuriame apkepinote anties gabalėlius. Ant nedidelės ugnies apkepinkite imbierus ir česnakus, kol jie pagels ir paskleis aromatą. Sudėkite anyžius, aitriąsias paprikas (visas, nesupjaustytas), citrinžoles ir viską maišant pakepinkite minutę. Supilkite apelsinų sultis, žuvies padažą, įberkite šaukštą rudojo cukraus, truputį grūstų juodųjų pipirų, ir pabaigoje sudėkite apkepintos antienos gabalėlius.  

 Troškintuvą uždenkite, palikdami mažą tarpelį, ir troškinkite ne trumpiau kaip 2 valandas. Karts nuo karto galite pamaišyti.

Ištroškintus anties gabalėlius išimkite. Iš puodo išimkite ir išmeskite citrinžoles. Jei paviršiuje yra susidaręs riebalų sluoksnis, jį atsargiai nugriebkite šaukštu. Pusę šaukštelio krakmolo sumaišykite su 2 šaukštais šalto vandens ir maišydami supilkite į padažą. Padažą dar kartą užvirinkite. Palaistykite padažu anties gabalėlius ir pabarstykite žaliais svogūnų laiškais. Pateikite su virtais ryžiais.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.