Nuotaiką keliantis šokolado gėrimas

Šokoladą galima ne tik valgyti – iš jo galima pasigaminti puikių gėrimų, kurie puikiai tiks vietoje deserto ar tuomet, kai lauke – žvarbu, ir norisi ko nors šilto.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2014-03-06 16:09, atnaujinta 2018-02-15 16:00

Pavyzdžiui, belgai tirpina šokoladą ir deda į jį daug grietinėlės, gardina vaisių tyrėmis. Danai šokoladą tirpina piene ir dar prideda kakavos miltelių. Abi tautos geria skystą karštą šokoladą, o lietuviai jį mėgsta šaukšteliu kabinamos konsistencijos.

Vis dėlto konditerininkas Ali Gadžijevas siūlo paragauti skandinaviško stiliaus nuotaiką keliančio gėrimo.

 4 porcijoms reikės apie 100 g gero šokolado – jį ištirpinkite maždaug 600 ml verdančio pieno ant lėtos ugnies, pagardinkite vanile.

Jei norisi tiršto gėrimo, šokoladą tirpinkite vandens vonelėje, įpilkite šlakelį pieno ir viską gardinkite riešutais, jei mėgstate, cukatomis. Tobula įberti šviežių aviečių ar įpjaustyti bananų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.