Pavyzdžiui, belgai tirpina šokoladą ir deda į jį daug grietinėlės, gardina vaisių tyrėmis. Danai šokoladą tirpina piene ir dar prideda kakavos miltelių. Abi tautos geria skystą karštą šokoladą, o lietuviai jį mėgsta šaukšteliu kabinamos konsistencijos.
Vis dėlto konditerininkas Ali Gadžijevas siūlo paragauti skandinaviško stiliaus nuotaiką keliančio gėrimo.
4 porcijoms reikės apie 100 g gero šokolado – jį ištirpinkite maždaug 600 ml verdančio pieno ant lėtos ugnies, pagardinkite vanile.
Jei norisi tiršto gėrimo, šokoladą tirpinkite vandens vonelėje, įpilkite šlakelį pieno ir viską gardinkite riešutais, jei mėgstate, cukatomis. Tobula įberti šviežių aviečių ar įpjaustyti bananų.