Pikantiškas burokėlių garnyras su ruduoju cukrumi

Karšti mėsiški patiekalai dažnai patiekiami su šiltais daržovių garnyrais-  troškintomis morkomis, brokoliais, šparaginėmis pupelėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Mar 17, 2014, 5:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:40 AM

Išmėginkite šį burokėlių garnyrą – jis lengvai pagaminamas ir ypač tiks prie sotaus kiaulienos arba jautienos kepsnio.

Karštas burokėlių garnyras (3-4 asm)

Ingredientai:

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

1 nevirtas didelis burokėlis arba du maži (apie 250-270 g);

4 šaukštai (60 ml) raudonojo vyno acto;

1/3 stiklinės (80 ml) vandens;

1/2 šaukštelio čiobrelių lapų;

2 šaukštai rudojo cukraus;

druskos, pipirų.

Burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Į puodą sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską ir pipirus. Užvirkite, ir virkite atidengtame puode ant vidutinės ugnies apie 15 min., kol skystis beveik visas išgaruos, o burokai suminkštės, bet vis dar liks truputį traškūs.

Pagardinkite druska ir pipirais pabaigoje ir pateikite šiltą arba kambario temperatūros.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.