Pikantiškas burokėlių garnyras su ruduoju cukrumi pagal N. Degutienės receptą

Karšti mėsiški patiekalai dažnai patiekiami su šiltais daržovių garnyrais – troškintomis morkomis, brokoliais, šparaginėmis pupelėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

2014-03-17 17:35, atnaujinta 2023-03-20 08:00

Išmėginkite šį burokėlių garnyrą – jis lengvai pagaminamas ir ypač tiks prie sotaus kiaulienos arba jautienos kepsnio.

Karštas burokėlių garnyras (3-4 asm)

Ingredientai:

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 nevirtas didelis burokėlis arba du maži (apie 250-270 g);
  • 4 šaukštai (60 ml) raudonojo vyno acto;
  • 1/3 stiklinės (80 ml) vandens;
  • 1/2 šaukštelio čiobrelių lapų;
  • 2 šaukštai rudojo cukraus;
  • druskos, pipirų.

Burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Į puodą sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską ir pipirus. Užvirkite, ir virkite atidengtame puode ant vidutinės ugnies apie 15 min., kol skystis beveik visas išgaruos, o burokai suminkštės, bet vis dar liks truputį traškūs.

Pagardinkite druska ir pipirais pabaigoje ir pateikite šiltą arba kambario temperatūros.

„Nidos receptai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.