Iš tradicinių daržovių ir šaldytos tešlos šeimai iškepsite puikų pyragą.
Pyragas su šviežių kopūstų ir morkų įdaru
Patiekalui reikės:
- pakelio bemielės šaldytos tešlos
- kopūsto
- 2 morkų
- svogūno galvos
- įvairių prieskonių,
- druskos, pipirų pagal skonį
- aliejaus
Gaminame
Supjaustome kopūsto galvą, svogūno galvą, sutarkuojame porą morkų. Viską pakepiname keptuvėje, kol kopūstas suminkštės.
Kepimo skardoje paklojame šaldytos tešlos lapą (prieš tai šiek tiek pakočiojame), sudedame keptą kopūstų masę ant tešlos.
Kitu pakočiotos tešlos lapu uždengiame įdarą. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu, galime apibarstyti sezamo sėklomis.
Pyragą pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40-50 min., kol kepinio paviršius gražiai pagels.