Dainininkas prisipažino, kad pats nėra didelis smaližius, bet paties gamintas krembriulė jam labai patiko: „Labai nustebau, kad šis desertas taip paprastai paruošiamas, bet atrodo toks ypatingas. Pasirodo, jam paruošti nereikia nei daug laiko, nei pastangų“.
Saldumynais nepiktnaudžiaujantis atlikėjas pasakojo, kad skaniausio savo gyvenime deserto jis ragavo dar vaikystėje.
„Viename Kauno restorane būdavo toks nuostabus „Tulpės“ tortas iš vaflių, perteptų sviestu ir šokoladu. Riebu, bet labai skanu“, – svajingai prisiminė E. Sipavičius. O dabar jis ypač mėgsta varškės sūrelius su aguonomis, prie desertų renkasi kavą ir nė už ką nevalgytų guminukų.
Crème brûlée – garsus visame pasaulyje prancūziškas desertas, pavergiantis nuo pirmo šaukštelio. Minkšto kremo ir traškios karamelinės plutelės derinys tiesiog užburia.
Skanėstui (10 porcijų) reikės:
500 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
150 g cukraus ;
6 kiaušinių trynių;
vanilinės lazdelės arba 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Papuošimui:
200 g cukraus;
uogų pasirinktinai.
Paruošimo būdas
Pirmiausia sutrinkite kiaušinių trynius su cukrumi. Užvirinkite grietinėlę su vaniline lazdele ir trumpai pakaitinkite. Atsargiai palengva supilkite į trynių masę, sumaišykite ir gautą masę išpilstykite į karščiui atsparius kepimo indelius.
Pasiruoškite skardą su šiltu vandeniu, sudėkite į ją paruoštus pusgaminius indeliuose ir, uždengę dangčiu, dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Ištraukę iš orkaitės, leiskite masei atvėsti, vėliau dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. Tada ant kiekvienos porcijos užberkite po 1 arbatinį (20 g) šaukštelį cukraus ir apdeginkite karamelizatoriumi. Jei jo neturite, sudėkite indelius į skardą aukščiausioje pozicijoje ir kepkite apie 1 minutę.
Cukraus plutelė turi būti traški, auksinės spalvos, o pati masė šalta.
Desertą galite puošti šviežiomis uogomis ir vaisiais.
Skanaus!