Indiškų aromatų puokštė – lęšių ir kruopų troškinyje

Tiems, kas mėgsta indišką virtuvę, ir tiems, kas yra prisiekę vegetarai, šis maistingas ir aromatingas modernus užkandis turėtų patikti!

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

2014-06-03 17:26, atnaujinta 2018-02-13 05:33

Neišsigąskite ganėtinai ilgo produktų sąrašo – tai būdinga indiškai virtuvei. Didžiąją dalį to sąrašo sudaro prieskoniai, kuriuos tikriausiai turite savo spintelėje. O jei neturite – puiki proga įsigyti trūkstamus pagardus, nes paragavę šį troškinį greičiausiai gaminsite dar ne kartą.

Raudonųjų lęšių ir bolivinių balandų kruopų troškinys

Reikės:

3/4 puodelio raudonųjų lęšių, nuplautų ir nusausintų

1 vidutinio dydžio buroko, sutarkuoto stambia tarka arba smulkiai supjaustyto

1/2 puodelio morkų, sutarkuotų stambia tarka

1/2 raudonosios saldžios paprikos, smulkiai supjaustytos

½ raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto

2 česnako skiltelės, sutrintos

½ šaukštelio sutarkuotos imbiero šaknies

½ puodelio pomidorų, perpjautų per pusę (arba konservuotų pomidorų savo sultyse)

1 žaliosios aitriosios paprikos,susmulkintos (arba dar daugiau, jei mėgstate aštriai)

1 lauro lapo

2 gvazdikėlių, sutrintų virtuviniu plaktuku

2 kardamono pumpurų, sutrintų virtuviniu plaktuku

½ šaukštelio kumino sėklų

½ šaukštelio garstyčių sėklų

½ šaukštelio ciberžolės (turmeric)

1.5 šaukšto maltų kalendrų

½ šaukštelio garam masala prieskonių mišinio

2 šaukštelių šviežių kapotų kalendrų

4 šaukštų aliejaus

1 puodelio bolivinių balandų kruopų

druskos ir juodųjų pipirų

Pasigaminame lęšių masę:

1) Gilioje keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitiname aliejų. Suberiame kumino ir garstyčių sėklas ir kepiname, kol jos pradeda spragsėti ir šaudyti.

2) Įdedame lauro lapą, suberiame gvazdikėlius ir kardamoną, ir kepiname maišant dar kelias minutes, kol visi namai pakvips prieskoniais:)

3) Suberiame svogūnus, česnakus, imbierą, aitriąją papriką, sumažiname ugnį ir kepiname, kol svogūnai suminkštėja. Supilame pomidorus ir likusius visus sausus prieskonius. Uždengę troškiname apie  3-4 minutes, kol pomidorai suminkštės ir išsiskirs jų sultys.

4) Suberiame burokus, morkas, raudonąsias paprikas ir lęšius. Įberiame druskos, pipirų. Gerai išmaišome ir pakepiname keletą minučių.

5) Įpilame 3 puodelius vandens ir uždengę troškiname ant silpnos ugnies apie  25-30 minučių, arba tol, kol lęšiai visiškai išverda. Jei matote, kad liko daug skysčio, atidenkite, padidinkite ugnį ir pavirinkite, kad skystis susigertų arba išgaruotų.

6) Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite kapotas šviežias kalendras, ir atidėkite į šoną. Taip paruoštus iš anksto lęšius šaldytuve galite laikyti kelias dienas arba užšaldyti.

Paruošiame bolivines balandas ir visą patiekalą:

1) Bolivinių balandų kruopas nuplauname ir nusausiname. Įkaitiname puodą storu dugnu ir jame apie 30 sekundžių jas paskrudiname.

2) Į puodą supilame 2 puodelius paruoštos lęšių masės ir įpilame 1 puodelį vandens. Užverdame, uždengiame ir ant nedidelės ugnies troškiname apie 20 minučių, kol bolivnės balandos sugers visą skystį. Paragaujame, ar netrūksta druskos, pipirų.

3) Pateikiame troškinį karštą su natūraliu arba graikišku jogurtu.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.