Braškinis varškės tortas
Pagrindui:
- 1 pakelio (170 g) trapių sausainių (puikiai tiks „Gaidelis“);
- 50 g tirpinto sviesto;
- 50 g kokoso drožlių, pakepintų sausoje keptuvėje (nebūtina, jei nemėgstate kokosų).
Varškės masei:
- 500 g varškės;
- 1 stiklinės cukraus;
- 1 pakelio braškinės želė miltelių;
- 1 šaukšto želatinos;
- 200 g sutrintų elektriniu smulkintuvu braškių;
- 100 g šviežių, gabaliukais supjaustytų braškių;
- 1 pakelis 36% grietinėlės (200 ml), gerai atšaldytos.
Papuošti reikės šviežių braškių (arba kitokių vaisių).
Kaip gaminti
Torto formos su išimamu dugnu apačią išklojame pergamentiniu popieriumi.
Sausainius virtuviniu kombainu sutrupiname ir sumaišome su tirpintu sviestu bei pakepintais kokosais (jei juos naudojate).
Kad visa forma gerai pasidengtų, aš naudoju bulvėms trinti skirtą trintuvę, kuria stipriai prispaudžiu visą paskirstytą masę ant dugno.
Padedame formą į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.
Varškę suplakame plaktuvu, kad gautųsi tolygi masė, įmaišome cukrų, kol jis ištirpsta.
Pasigaminame želatinos masę: užverdame 250 ml vandens ir nuėmę nuo ugnies įmaišome braškinio žele miltelius bei papildomą šaukštą želatinos. Atvėsiname (geriausia – šalto vandens vonelėje), ir įmaišome elektriniu smulkintuvu susmulkintų braškių masę.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų.
Į varškės masę įmaišome želatinos masę, paskui atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę. Pabaigoje įmaišome pjaustytas braškes.
Visą gautą masę pilame ant paruošto sausianių pagrindo ir paliekame šaldytuve kelias valandas, kol sustings. Prieš pateikiant peiliu apipjauname formos kraštus, nuimame formos šonus.
Puošiame tortą šviežiomis braškėmis arba kitais vaisiais.