Azijietiškos kopūstų salotos (6 asm)
Reikės:
1/2 nedidelio baltojo kopūsto, supjaustyto plonomis juostelėmis;
1/2 nedidelio mėlynojo kopūsto, supjaustyto plonomis juostelėmis;
2-3 morkų, supjaustytų plonais šiaudeliais;
šviežių kalendrų;
sojų arba ryžių miltų vermišelių;
sezamų sėklų, skrudintų anakardžių ir kedrinių pinijų riešutų.
Padažui reikės:
6 šaukštų ryžių acto;
6 šaukštų augalinio aliejaus;
3 šaukštų sojų padažo;
4 šaukštų žemės riešutų sviesto;
3 šaukštų rudojo cukraus;
2 šaukštų tarkuotos imbiero šaknies;
1.5 šaukšto sutrinto česnako.
Padažui skirtus ingredientus sumaišome tarpusavyje.
Ryžių (sojos) vermišelius užpilame verdančiu vandeniu ir po minutės nukošiame. Jei vermišeliai ilgi, supjaustome juos 5-8 cm ilgio gabalėliais.
Sumaišome visus ingredientus tarpusavy, galiausiai gausiai užpilame padažu ir dar kartą gerai sumaišome (patogiausia – rankomis).