Smaližių svajonė – keksiukai su kondensuotu pienu

„Maisto gaminimas nėra mėgstamiausia mano veikla, tačiau kepti pyragus, tortus, sausainius, keksiukus man labai patinka.

Keksiukai su maskarponės sūrio kepurėle.<br>123rf nuotr.
Keksiukai su maskarponės sūrio kepurėle.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Baliukonienė (www.alytusplius.lt)

Jul 19, 2014, 10:28 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:12 PM

Gal todėl, kad esu smaližė. Negaliu atsispirti saldiems gaminiams“, – prisipažino alytiškė Jūratė Jaciunskienė.

Skaniai pavalgyti jai yra vienas didžiausių malonumų. Kai Jūratės dukra užaugo ir išsikraustė atskirai gyventi, maistą moteris gamina rečiau.

„Namuose dabar liko tik vienas vaikas – mano vyras. Jis be mėsos išgyventi nemokėtų, todėl kartais dėl jo kokį mėsišką patiekalą pagaminu. O pati galėčiau maitintis daržovėmis, vaisiais ir saldumynais“, – sakė Jūratė.

Alytiškė siūlo pasimėgauti gardžiais keksiukais – skaitykite receptą. „Garantuoju, kad šis skanėstas pavyks net labiausiai nepatyrusiam žmogui virtuvėje“, – užtikrino alytiškė.

Dvylikai keksiukų reikės:

1 indelio kondensuoto pieno

3 kiaušinių 50 g sviesto

180 g miltų

1 arbatinio šaukštelio sodos (nugesintos actu)

Kelių šaukštų rūgščios uogienės

Kremui reikės:

200 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)

250 ml maskarponės sūrio

pusės stiklinės cukraus pudros

pusės citrinos sulčių Užmaišome tešlą:

kondensuotą pieną supilame į dubenį, įmušame kiaušinius ir išmaišome. Sviestą ištirpiname ir supilame į kondensuoto pieno masę, išmaišome. Sodą nugesiname actu ir įmaišome į kondensuoto pieno bei kiaušinių masę.

Į tą pačią masę persijojame miltus. Viską išmaišome. Gausis grietinės tirštumo tešla, kurią padaliname į 12 kepimo sijonėlių, ant viršaus uždedame po šaukštelį uogienės, ir pašauname į orkaitę. Kepame apie 25 minutes 190 laipsnių temperatūroje.

Kepant keksiukai iškils, uogienė liks keksiuko viduje.

Paruošiame kremą:

Išplakime grietinėlę iki standumo, maskarponės sūrį sumaišykime su cukraus pudra ir viską įmaišykite į grietinėlę. Naudodami konditerinį švirkštą, papuoškime keksiukus. Ant kremo viršaus galima uždėti po vyšnią ar braškę, arba apibarstyti šokolado drožlėmis.

Iš kremui skirtų produktų gaunasi gerokai per daug kremo, todėl galima iškart kepti daugiau keksiukų arba pasigaminti plikytų sausainių, į kuriuos prikišime likusį kremą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.