Slyvomis įdaryta krūtinėlė: produktai paprasti, o patiekalas – šventiškas

Paprasčiausia vištienos krūtinėlė su šiek tiek kūrybos ir pastangų gali virsti kuo puikiausiu šventinės vakarienės patiekalu.

Vištienos krūtinėlė su šiek tiek kūrybos ir pastangų gali virsti puikiausiu šventinės vakarienės patiekalu.<br>N.Degutienės nuotr.
Vištienos krūtinėlė su šiek tiek kūrybos ir pastangų gali virsti puikiausiu šventinės vakarienės patiekalu.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Aug 8, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Aug 8, 2019, 6:53 PM

Tereikia ją įdaryti mėgstamu įdaru ir iškepusią supjausčius pateikti su virtomis daržovėmis bei mėgstamu padažu.

Įdarui galima naudoti ne vien džiovintus vaisius, tačiau ir pelėsinį sūrį, grybus, špinatus, keptas paprikas, riešutus... Visiška laisvė rinktis!

Jei įdarą darote su sūriu, jis kepant išsilydys, ir tokiu būdu „suriš“ viduje esančias sudėtines dalis.

Tuo tarpu jei įdarui renkatės sausus ingredientus, būtinai įmuškite kiaušinį ir dar įmaišykite truputį džiūvėsių, kad viskas gražiai ir tolygiai sukeptų.

Nors patiekalas atrodo šventiškas, pagaminti jį tikrai ilgai neužtruksite net ir paprastą darbo dienos vakarą.

Galite suktinukus susisukti iš vakaro, kad jie dar šaldytuve truputį pasimarinuotų.

Džiovintomis slyvomis įdarytos vištos krūtinėlės (4 asm)

2 didelių vištienos krūtinėlių, įpjautų „drugeliu“ (kad gautųsi kuo didesnis plotas);

druskos, juodųjų pipirų;

2 šaukštų aliejaus apkepti.

Įdarui:

20 džiovintų slyvų be kauliukų, stambiai sukapotų;

1 šaukštelio šviežių sukapotų petražolių;

1 šaukšto šviežių citrinos sulčių;

1 šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės;

4 šaukštų džiūvėsėlių;

1 kiaušinio, suplakto;

druskos, pipirų.

Vištienos krūtinėles išmuškite taip, kad būtų maždaug 1/2cm storumo. Pabarstykite druska, pipirais.

Pasiruoškite įdarą: džiovintas slyvas sumaišykite su petražolėmis, citrinos sultimis, citrinos žievele, džiūvėsiais ir plaktu kiaušiniu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Kiekvienos krūtinėlės viduryje šaukštu dėkite po 1/4 dalį įdaro. Susukite tampriai krūtinėles, dantų krapštukais susmeikite kraštus taip, kad neišsivyniotų.

Suvyniokite suktinukus į maistinę plėvelę ir įėkite į šaldytuvą valandai (geriausia palikite pernakt, kad pasimarinuotų).

Įkaitinkite orkaitę iki 180C.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepinkite suktinukus iš visų pusių po maždaug 2 min., kol gražiai paruduos.

Sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20-25 min.

Prieš patiekiant ištraukite medinius dantų krapštukus. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite su virtomis daržovėmis bei mėgstamu saldžiu padažu.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.