Rudens gėrybių užkandis – burokėlių karpačas su riešutais

Retas kuris nėra ragavęs karpačo (carpaccio – itališkai) – plonytėmis riekelėmis supjaustytos žalios mėsos arba žuvies užkandžio. Pirmąkart patiekalas buvo pateiktas Venecijoje, dailininko Vittore Carpaccio garbei. Tąkart lėkštėje patiektas užkandis priminė menininko dažniausiai naudojamų raudonos ir baltos spalvų paletę.

Ant burokėlių griežinėlių dėkite gražgarsčių, aplink pabarstykite patrupintu ožkos sūriu ir smulkintais riešutais.<br>N.Degutienės nuotr.
Ant burokėlių griežinėlių dėkite gražgarsčių, aplink pabarstykite patrupintu ožkos sūriu ir smulkintais riešutais.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Sep 15, 2014, 4:23 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:22 PM

Šiandien karpačio sąvoka išsiplėtė, ir virtuvių šefai kuria vis naujas patiekalo versijas.

Plonytėmis riekelėmis pjaustomos daržovės ir vaisiai, jie šlakstomi balzamiko actu ir pateikiami kaip vegetariškas užkandis arba lengvas desertas.

Atėjus rudeniui pasigaminkite lietuviškų saldžių burokėlių karpačo su ožkų pieno sūriu, gražgarstėmis ir riešutais.

Burokėlių karpačas su ožkos sūriu, gražgarstėmis ir riešutais (4 asm)

Reikės:

3-4 nedidelių šviežių burokų

2 šaukštų balzaminio acto

2 didelių saujų gražgarsčių

100 g aštresnio skonio ožkos sūrio (gali būti brinza arba feta)

saujelės karamelizuotų karijų riešutų (galite pakeisti paskrudintais graikiniais riešutais)

alyvuogių aliejaus

druskos, grūstų juodųjų pipirų

Burokus nulupkite ir supjaustykite kuo plonesnėmis riekelėmis (geriausia tam naudoti mandoliną arba virtuvinio kombaino patį ploniausią pjaustymo peilį – riekelės turi būti beveik permatomos).

Pašlakstykite riekeles balzamiko actu ir pamaišykite, kad visos jos šiek tiek būtų suvilgytos actu (pjaustant riekelės sulimpa, tad jas atlipdykite). Palikite pasimarinuoti (bent jau 15 min., bet galite palikti ir kelias valandas, kol reikės dėti į lėkštes).

Gražgarstes gerai nuplaukite ir nusauskinkite popieriniu rankšluosčiu arba daržovių džiovyklėje.

Į didelę lėkštę sudėliokite burokėlių griežinėlius, kad vieno griežinėlio kraštas truputį dengtų kitą.

Viduryje bokšteliu dėkite saujelę gražgarsčių, aplink pabarstykite patrupintu ožkos sūriu ir pasmulkintais riešutais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir šviežiai grūstais pipirais.

Patiekite nedelsiant su šviežia balta duona.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.