Aromatingas patiekalas žiemai – raugintos žaliuokės

Žaliuokės auga smėlyje, todėl plaunant grybus smėlio likučiai neretai lieka. Patartina žaliuokes, perplautas du kartus, porą valandų ar ilgiau pamirkyti šaltame sūdytame vandenyje, o po to dar kartą perplauti. Tokius patarimus davė grybų patiekalų ruošimą puikiai išmananti iš Dzūkijos kilusi buvusi parlamentarė Danutė Bekintienė, pasiūliusi raugintų žaliuokių receptą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2014, 10:45 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:12 PM

Šviežias žaliuokes sluoksniuokite emaliuotame puode taip: ant dugno berkite druskos, smulkintų lauro lapų, kvapniųjų maltų pipirų ir dėkite sluoksnį griežinėliais supjaustytų svogūnų.

Ant viršaus dėkite žaliuokių sluoksnį, o virš jo – vėl svogūnų ir prieskonių. Ir taip sluoksniuokite iki puodo viršaus – viršutinis sluoksnis turėtų būti prieskoniai su svogūnais.

Rankomis paslėkite grybus, kol atsiras skysčio. Tada puodą su žaliuokėmis virkite ant mažos ugnies ir nugriebkite putas.

Virkite 5-10 minučių ir palikite, kad žaliuokės puode parūgtų 3 dienas. Po to grybus vėl užvirinkite, nugraibykite putas ir sandariai uždarykite švariuose iškaitintuose stiklainiuose.

Valgant žaliuokes jokių priedų nereikia, nes jos pačios bus labai skanios, aromatingos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.