Nida Degutienė troškintą triušį patiekia su morkų salotomis

Triušiena pastaruoju metu vis dažniau karaliauja ant mūsų stalo. Liesa mėsa (triušio mėsoje beveik nėra riebalų ir ji puikiai įsisavinama) itin tinkama nesunkiai vakarienei. Triušio mėsą troškinant ji suminkštėja labai greitai, vos per 20 minučių, tačiau pavirus ilgiau, apie valandą, ji sugeria visus padažo aromatus. Knygos „Izraelio skoniai“ autorė Nida Degutienė siūlo baltajame vyne ir obuolių sultyse troškinto triušio receptą.

Patiekite triušieną gausiai palaistytą padažu, su daržovių koše ir šviežiomis salotomis.<br>N.Degutienės nuotr.
Patiekite triušieną gausiai palaistytą padažu, su daržovių koše ir šviežiomis salotomis.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2014, 3:28 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 9:41 PM

Yra įvairių būdų kaip paruošti triušieną, tačiau man labiausiai patinka troškinta triušio mėsa.

Rudenį, kuomet gausus obuolių derlius jau virtęs saldžiomis sultimis, siūlau pasigaminti šį maistingą troškinį.

Patiekite baltame vyne ir obuolių sultyse troškintą triušieną su šakninių daržovių koše ir saldžiomis morkų salotomis.

Triušis troškintas baltame vyne ir obuolių sultyse (4 asmenims)

Reikės:

1 triušio, padalinto į 6-8  dalis (apie 1-1.2 kg)

druskos

alyvuogių aliejaus

4 česnako skiltelių, stambiai sukapotų

1 didelio svogūno, supjaustyto griežinėliais

1 šaukštelio malto kumino

1 šaukštelio kmynų

1 pankolio, supjaustyto plunksnelėmis

1 stiklinės baltojo sauso vyno

1 stiklinės šviežių obuolių sulčių (kuo saldesnių)

šviežiai grūstų juodųjų pipirų

2 šaukštų miltų (padažo sutirštinimui, jei pageidaujate)

Triušio gabalėlius pabarstykite stambia druska. Didelėje gilioje keptuvėje įkatinkite šlaką aliejaus ir jame kepinkite triušienos gabalėlius, kol jie gražiai apskrus.

Apkepusius sudėkite į didelį troškintuvą. Trumpam į keptuvę įmeskite česnakus ir kai jie paskleis kvapą, ištraukite juos ir sumeskite į troškintuvą.

Įpilkite dar šlakelį aliejaus į keptuvę ir suberkite svogūnus. Kepinkite juos maišydami, pabaigoje suberkite kuminą ir kmynus ir toliau maišydami pakepinkite dar 1-3 minutes. Suverskite viską į troškintuvą.

Į keptuvę supilkite vyną ir obuolių sultis ir pagramdydami prikepusį dugną virinkite skystį, kol garuojant jo liks pusė. Supilkite į troškintuvą.

Suberkite supjaustytus pankolius, pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, įpilkite dar apie 1  stiklinę verdančio vandens, viską uždenkite ir užvirinkite. Troškinkite triušieną 1 valandą.

Kol triušiena troškinasi, paruoškite šakninių daržovių piurė ir šviežių morkų salotas.

Baigiant virti triušienai, nupilkite samčiu į puodelį apie pusę stiklinės skysčio, kuriame triušis virė. Įberkite 2 šaukštus miltų ir gerai išmaišykite, kad neliktų trupinių.

Supilkite atgal į puodą, išmaišykite, užvirkite, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.

Patiekite triušieną gausiai palaistytą padažu, su daržovių koše ir šviežiomis salotomis.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.