Lengvai pakeptas kiaušinis
Reikės:
2 kaimiškų kiaušinių
žiupsnelio druskos
gabalėlio lašišos
krapų
agurkų
citrinos
Galite naudoti rūkytą lašišą, tačiau galite ją pamarinuoti šviežią su druska, cukrumi ir citrinos sultimis.
Įkaitinkite keptuvę, įmuškite kiaušinį, pabarstykite druska ir pipirais. Labai svarbu – tinkama ugnis; kepant reikia stebėti, kad trynys viduje liktų skystas. Priklausomai nuo dujinės viryklės – 3–4 minutes. Į lėkštę dėkite apkeptą kiaušinį, pabarstykite krapais ir uždėkite lašišos gabalėlį.
Agurkus smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska, įspauskite citrinos sulčių, įberkite krapų ir patiekite kaip salotas.