Gal bulvinių blynų su kukurūzais? A. Ivanauskas turi pasiūlymą

Rudenį lietuviškoje virtuvėje karaliauja Jos Didenybė Bulvė. Nieko nuostabaus – vėstantys orai ragina šildyti kūną vis karštesniais ir riebesniais patiekalais. Tad kas gali tikti geriau nei sotūs bulviniai blynai?

Bulviniai blynai su kukurūzais ir pekininiais kopūstais.
Bulviniai blynai su kukurūzais ir pekininiais kopūstais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:37 PM

Nuo patiekalų, kuriuos pasiruošti iš bulvių siūlo virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas, priaugti svorio negresia, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Ar kada nors teko ragauti tokį derinį kaip bulviniai blynai su kukurūzais ir pekininiais kopūstais? Negana to, „Lietuvos ryto“ TV laidos „VMG kulinarinis žurnalas“ autorius ir vedėjas siūlo keistuosius blynus užkąsti agurkais ir varške.

Bulviniams blynams (4 asmenims) reikės: 4 didelių bulvių, 1 mėlynojo svogūno, 1 šviežios kukurūzo burbuolės, ketvirtadalio pekininio kopūsto, 3 kiaušinių, pusės šaukštelio kario, 50 g kietojo sūrio, 3 šaukštų pomidorų pastos, žiupsnelio druskos ir pipirų.

Padažui reikės: 150 g grūdėtosios varškės (be skysčio), 1 trumpavaisio agurko, 1–2 skiltelių česnako, žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimas. Bulves ir svogūną smulkiai sutarkuokite. Suberkite smulkintą pekininį kopūstą ir peiliu nupjaustytą kukurūzo burbuolės viršutinę dalį. Įmuškite kiaušinius, suberkite karį, įdėkite pomidorų pastos, smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

Skardą išklokite kepimo popieriumi ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Iš paruoštos masės skardoje suformuokite norimo dydžio blynus (1 cm storio). Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.

Padažui agurkus supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su smulkintais česnakais ir varške. Pagardinkite druska, pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite.

Blynus patiekite su paruoštu padažu.

Laidą „VMG kulinarinis žurnalas“ žiūrėkite šeštadieniais 10.00 val. per „Lietuvos ryto“ TV

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu