Krevetės kokosų apvalkale (6-8 asm)
Reikės:
- 24 didelių lukštentų krevečių (atitirpintų)
- 2 stiklinių kokosų drožlių
- 2 stiklinių džiūvėsių
- 1/2 stiklinės miltų
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 3 kiaušinių, suplaktų
- aliejus kepimui
Krevetes gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Dubenėlyje sumaišykite kokosų drožles ir džiūvėsius. Kitame dubenėlyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Trečiame dubenėlyje pasiruoškite plaktus kiaušinius.
Apvoliokite kiekvieną krevetę miltų mišiniu ir nupurtykite perteklių. Tada pavilgykite krevetę kiaušinio plakinyje ir galiausia apvoliokite kokosų ir džiūvėsių masėje. Suguldykite taip paruoštas krevetes ant popieriumi išklotos skardos.
Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki 180C, aliejaus pilkite apie 3-4 cm nuo dugno.
Dalimis kepinkite krevetes, apversdami iš abiejų pusių, apie 3 minutes, arba kol gražiai apskrus.
Išėmę iš keptuvės krevetes sudėkite ant popierinio rankluosčio skiautės, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekite su mėgstamais saldžiarūgščiais padažais.