Daugiaryžis su grybais ir žirneliais
4 porcijoms reikės:
200 g „Risotto“ ryžių
1 l daržovių sultinio
1 svogūno
1 skiltelės česnako
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
100 g baravykų
2 šaukštų sviesto
150 ml baltojo vyno
aliejaus
druskos
pipirų
20 g Parmezano sūrio
Visų pirma, susipjaustykite smulkiai svogūną. Tuomet jį pakepinkite alyvuogių aliejuje. Suberkite "Risotto" ryžius bei pakepinkite, kol jie taps skaidrūs.
Pilkite 100 ml vyno ir virkite ant nedidelės ugnies, kol jis susigers nuolat maišydami.
Pasiruoškite sultinį ir nuolat maišydami jį pilkite į ryžius ir virkite tol, kol ryžiai tampa minkšti. Labai svarbu, jog nuolat maišytumėte, o sultinį įpiltumėte tik tuomet, kai prieš tai piltas bus susigėręs.
Kitoje keptuvėje svieste pakepinkite grybus kartu su žirneliais. Pilkite 50 ml vyno skonio darnai sukurti. Kai ryžiai paruošti (neperkepti ir nepervirę), dėkite grybus bei žirnelius, maišykite, berkite druskos ir pipirų pagal skonį. Jeigu reikia – dar šiek tiek pilkite sultinio. Sudėkite tarkuotą parmezaną ir viskas puiki!
Mėgstantiems mėsą – daugiaryžį galite teikti kaip garnyrą, šalia pasiruošti mėgstamos mėsos arba paukštienos.
Siūlome - vištienos blauzdeles, marinuotas su chilli ancho milteliais, vorčesterio padažu, druska, pipirais, česnaku, karamelizuotu balzamiko actu, čiobreliais bei džiovintais krapais.
10 minučių kepkite 220 laipsnių karštumo orkaitėje ir 15 minučių 180 laipsnių karštyje, žinoma, priklauso nuo orkaitės, tad būtina visuomet patikrinti, ar višta jau iškepusi.
Šį receptą pasiūlė restorano „Sofa de Pancho“ antrasis virtuvės šefas Martynas Maciulevičius.