Reikės:
- 180 g šokoladinių sausainių (geriausia – „Selgos“ pakelis)
- 100 g sviesto
- vanilės
- 500 g varškės
- 200 ml riebios grietinės
- 200 g baltojo šokolado (konditerinio baltojo šokolado rasite „Saldžiuose majuose“, bet puikiai tiks ir paprastas baltasis šokoladas)
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 4 kiaušinių
- 180 g cukraus
- 10 mandarinų
- apelsinų želė
1 žingsnis: trintuvu susmulkiname sausainius. Į trupinius supilame tirpintą sviestą, įberiame 60 g. cukraus, įlašiname vanilės esencijos. Viską gerai išmaišome.
2 žingsnis: apvalią skardą (maždaug 24-27 cm skersmens) išklojame sausainių tešla. Ją stipriai suslegiame pirštais.
3 žingsnis: į atskirą dubenį sudedame varškę ir supilame grietinę. Trintuvu viską gerai išplakame iki vientisos masės.
4 žingsnis: išplakame kiaušinius su likusiu cukrumi (120 g.). Plakame tol, kol kiaušiniai suputos (2-3 minutes). Juos ir citrinos sultis supilame į varškę. Viską gerai išmaišome.
5 žingsnis: garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Dar šiltą jį supilame į varškės masę ir viską dar kartą gerai išmaišome. Varškės kremą tolygiai paskirstome ant sausainių tešlos.
6 žingsnis: įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių. Kepame pyragą apie 50 minučių.
7 žingsnis: jam iškepus pasiruošiame želė – užpilame miltelius karštu virintu vandeniu. Atvėsusį pyragą apdėliojame mandarinų skiltelėmis, jas užpilame jau pradėjusia stingti želė.
Po valandos ar dviejų jau galime savo draugus ir artimuosius vaišinti pyragu. Skanaus!