Gardūs varškėčiai su moliūgais pagal N. Degutienės receptą

Nuskaidrinkite virtuvę – pasigaminkite skaisčiai geltonos spalvos varškėčių.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Dec 2, 2014, 6:30 AM, atnaujinta Nov 4, 2022, 11:46 AM

Juos pagardinkite ne tik moliūgais, bet į tešlą dar įmaišykite ir avižinių dribsnių.

Rytą galėsite džiaugtis skaniais ir sveikais pusryčiais!

Varškėčiai su moliūgais ir avižų dribsniais

(Iš nurodyto kiekio išeis pusryčiai 2-3 asmenims)

Reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 2-4 šaukštelių cukraus;
  • 250 g varškės;
  • 200-300 g moliūgo, sutarkuoto vidutinio smulkumo trintuve (tokia tarp burokinės ir bulvių);
  • 4-5 šaukštai smulkių avižinių dribsnių;
  • apie 1 stiklinės miltų;
  • aliejaus kepimui.

Kiaušinius suplakite su druska ir cukrumi, įmaišykite varškę ir viską gerai išmaišykite.

Sudėkite tarkuotus moliūgus, suberkite avižinius dribsnius ir miltus.

Pradėkite nuo nepilnos stiklinės – miltų reikės priklausomai nuo to, kokio šlapumo varškė, kokia moliūgo rūšis. Tešla turi būti tvirta, kad blynelius galima būtų formuoti rankomis, o ne skysta, kurią reiktų kabinti su šaukštu.

Susišlapinkite rankas ir formuokite norimo dydžio paplotėlius. Suformavę vieną vėl gerai susišlapinkite rankas – taip tešla nelips prie delnų.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies apkepinkite varškėčius, kol gražiai paruduos.

Patiekite su ruduoju cukrumi, mėgstama uogiene arba grietine.

nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.