Juos pagardinkite ne tik moliūgais, bet į tešlą dar įmaišykite ir avižinių dribsnių.
Rytą galėsite džiaugtis skaniais ir sveikais pusryčiais!
Varškėčiai su moliūgais ir avižų dribsniais
(Iš nurodyto kiekio išeis pusryčiai 2-3 asmenims)
Reikės:
- 2 kiaušinių;
- žiupsnelio druskos;
- 2-4 šaukštelių cukraus;
- 250 g varškės;
- 200-300 g moliūgo, sutarkuoto vidutinio smulkumo trintuve (tokia tarp burokinės ir bulvių);
- 4-5 šaukštai smulkių avižinių dribsnių;
- apie 1 stiklinės miltų;
- aliejaus kepimui.
Kiaušinius suplakite su druska ir cukrumi, įmaišykite varškę ir viską gerai išmaišykite.
Sudėkite tarkuotus moliūgus, suberkite avižinius dribsnius ir miltus.
Pradėkite nuo nepilnos stiklinės – miltų reikės priklausomai nuo to, kokio šlapumo varškė, kokia moliūgo rūšis. Tešla turi būti tvirta, kad blynelius galima būtų formuoti rankomis, o ne skysta, kurią reiktų kabinti su šaukštu.
Susišlapinkite rankas ir formuokite norimo dydžio paplotėlius. Suformavę vieną vėl gerai susišlapinkite rankas – taip tešla nelips prie delnų.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies apkepinkite varškėčius, kol gražiai paruduos.
Patiekite su ruduoju cukrumi, mėgstama uogiene arba grietine.