Reikės: (receptas - 12 porcijų)
1 prancūziško batono
3 smulkiai supjaustytų pomidorų
1 smulkiai supjaustyto svogūno
česnako pagal skonį
0,5 šaukštelio džiovintų bazilikų
0,5 šaukštelio raudonėlių
šiek tiek druskos, pipirų
225 g mocarelos sūrio
Viską paruošite per 20 minučių.
Paruošimo būdas:
1. Mažame dubenėlyje gerai išmaišykite pomidorus su svogūnu, česnaku, baziliku, raudonėliu, druska, pipirais. Uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C.
3. Prancūzišką batoną supjaustykite į 12 dalių. Tada ant kiekvienos riekelės uždėkite pomidorų masės (viską, ką išmaišėte). Pašaukite į orkaitę batono riekeles ir pakepti 5 min. Po to sumažinkite kaitrą iki 120°C. Ant riekelių viršaus uždėkite šiek tiek mocarelos sūrio, kad šis susilydytų. Tada dar pakepkite apie 2 minutes.
Pateikti iš karto.
Skanaus
Parengė Sabina Adamovič