Pikantiškas skonis: avokado užtepėlė su parmezano sūriu

Norite gardaus ir sveiko užkandžio? Avokado užtepėlė su česnaku - labai tinkamas patiekalas šaltuoju sezonu, kai siaučia peršalimo ligos.

Ruošdami užtepėlę, rinkitės gerai prinokusį avokadą.<br>123rf.com nuotr.
Ruošdami užtepėlę, rinkitės gerai prinokusį avokadą.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 9, 2014, 9:59 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 3:32 PM

Česnakas užkirs kelią ne tik ligoms, bet ir užkandžiui suteiks pikantišką prieskonį. Šis receptas -  iš portalo ugotuj.to

Užtepėlei reikės:

prinokusio avokado

duonos riekelių (geriausia, kad būtų šiek tiek kietesnė)

česnako (dedame priklausomai nuo to, kaip labai norime jį jausti)

 100 g parmezano sūrio

alyvuogių aliejaus

druskos, pipirų

Paruošimo būdas:

Duoną apkepame iš abiejų pusių bei įtriname česnaku. Avokadą perpjauname išilgai, išimame kauliuką, nuskutame žievę. Tada dedame į indą kartu su smulkintais česnakais bei tarkuotu sūriu, išmaišome. Po truputį pilame aliejaus, kad gautumėme tirštesnę masę. Pagal skonį įdedame druskos bei pipirų. Dar kartą išmaišome. Užtepame ant duonos ir valgome.

Skanaus

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.