Ir kasdienai, ir šventėms: tuno užtepėlė – per kelias minutes

Šis receptas – trumpas ir nereikalaujantis jokių pastangų. Jis tinka bet kada, kai reikia žaibiškai pateikti ką nors įdomaus, o nėra laiko nei sukti galvos, nei lakstyti po parduotuves, nei stovėti prie viryklės.

Paštetą arba užtepėlę galima ruošti ne tik iš tuno, bet ir kitų žuvų konservų.
Paštetą arba užtepėlę galima ruošti ne tik iš tuno, bet ir kitų žuvų konservų.
Daugiau nuotraukų (1)

Antonio Meschino („Ciao, Lietuva“)

Dec 10, 2014, 3:04 PM, atnaujinta Nov 25, 2021, 8:19 AM

Tuno užtepėlė

Reikės:

  • 130 g konservuoto tuno (savo sultyse arba alyvuogių aliejuje), 
  • 200 g „Philadelphia“ sūrio, 
  • 2 ančiuvių filė, 
  • 4 kaparėlių,
  • 50 g alyvuogių aliejaus, 
  • kapotų petražolių.

Jau ką ką, o konservuotų tunų skardinę galima atrasti beveik kiekviename šaldytuve. Tinka bet kurio gamintojo, nors čia reiktų pasakyti, kad patarlė „gauni tai, už ką moki“ yra visiškai teisinga. Tuno konservus vertėtų rinktis brangesnius, kadangi kuo pigesnė skardinė, tuo daugiau šansų, kad viduje bus pačios prasčiausios žuvies mėsos atraižos, vadinasi, ne tokios skanios.

Ančiuviai mūsuose parduodami sūdyti ir konservuoti arba saulėgrąžų, arba alyvuogių aliejuje. Čia jau skonio reikalas, kurį rinktis. Man labiau patinka alyvuogių aliejus, nors žinau tokių, kuriems daug malonesnis stiprus saulėgrąžų prieskonis. Jeigu esate iš tų, kurie nemėgsta sūrių patiekalų, galite ančiuvių filė prieš ruošdami pamirkyti piene. Tačiau tada iš jūsų patiekalo dings visas sūrumas.

Iš pradžių susmulkiname ančiuvius kartu su petražolėmis ir kaparėliais, tada pridedam tuno (supilam visą skardinės turinį) ir sūrio. Pašlakstom alyvuogių aliejumi. Viską smulkiai sutrinam – tam puikiausiai tinka paprasčiausia šakutė. Kai jau lėkštėje susidarė vientisa masė, ragaujam. Jeigu nutiko taip, kad trūksta sūrumo, tai ištaisom paprasčiausia druska. Nors, mano nuomone, turi užtekti vien ančiuvių.

Tokį paštetą geriausia tepti ant duonos ar tiesiog grissini lazdelių. Ir tunas toli gražu nėra vienintelė žuvis, kurią galima čia naudoti. Galima lygiai taip pat išsiversti su karšto rūkymo skumbre, konservuotomis sardinėmis ar net rūkytais šprotais ar strimelėmis. Paprasta ir greita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.