Keksiukams reikės:
3 didelių kiaušinių
160 g kambario temperatūros sviesto
170 g cukraus
100 g miltų
100 g į miltus sumaltų migdolų
50 ml pieno
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
6aukštelio vanilinio cukraus arba amareto esencijos
Žiupsnelio druskos
Kepame keksiukus. Miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską sumaišykite atskirame dubenyje. Minkštą sviestą plakite su cukrumi, kol masė taps panaši į purų sviestinį kremą. Po vieną, maždaug kas pusę minutės, įplakite visus kiaušinius. Į sviesto plakinį įsijokite birius produktus, suberkite smulkiai maltus migdolus, įpilkite pieno ir viską atsargiai išmaišykite iki vientisos masės. Dėkite po šaukštą masės į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol pyragaičiai gražiai pakils ir sutvirtės.
Atvėsusius keksiukus galima įdaryti kokosiniu įdaru. Jam reikia 50 g kokoso drožlių, 2 šaukštų saldinto sutirštinto kondensuoto pieno, 2 šaukštų citrinos sulčių. Paprasčiausiai sumaišykite visus produktus, tada specialiu prietaisu padarykite keksiukuose nedideles duobutes ir pripildykite jas įdaru.
Kaip papuošti? Pyragaičius puoškite paprastu kremu iš 250 ml 36 proc. riebumo grietinėlės, 350 g maskarponės sūrio ir šaukšto cukraus pudros. Šaltą grietinėlę su cukraus pudra nedideliu elektrinio plakiklio greičiu išplakite iki standžių putų, įmaišykite maskarponę, ir tokiu kremu galima puošti pyragaičius.