„Raffaello“ keksiukai

Šio recepto autorė – Agnė Samuolytė.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2014, 10:57 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:53 AM

Keksiukams reikės:

3 didelių kiaušinių

160 g kambario temperatūros sviesto

170 g cukraus

100 g miltų

100 g į miltus sumaltų migdolų

50 ml pieno

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

6aukštelio vanilinio cukraus arba amareto esencijos

Žiupsnelio druskos

Kepame keksiukus. Miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską sumaišykite atskirame dubenyje. Minkštą sviestą plakite su cukrumi, kol masė taps panaši į purų sviestinį kremą. Po vieną, maždaug kas pusę minutės, įplakite visus kiaušinius. Į sviesto plakinį įsijokite birius produktus, suberkite smulkiai maltus migdolus, įpilkite pieno ir viską atsargiai išmaišykite iki vientisos masės. Dėkite po šaukštą masės į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol pyragaičiai gražiai pakils ir sutvirtės.

Atvėsusius keksiukus galima įdaryti kokosiniu įdaru. Jam reikia 50 g kokoso drožlių, 2 šaukštų saldinto sutirštinto kondensuoto pieno, 2 šaukštų citrinos sulčių. Paprasčiausiai sumaišykite visus produktus, tada specialiu prietaisu padarykite keksiukuose nedideles duobutes ir pripildykite jas įdaru.

Kaip papuošti? Pyragaičius puoškite paprastu kremu iš 250 ml 36 proc. riebumo grietinėlės, 350 g maskarponės sūrio ir šaukšto cukraus pudros. Šaltą grietinėlę su cukraus pudra nedideliu elektrinio plakiklio greičiu išplakite iki standžių putų, įmaišykite maskarponę, ir tokiu kremu galima puošti pyragaičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.