Iš pažiūros taip neatrodo. Vos atvažiavus į Monte Karlą ir prisigretinus prie „Casino Municipal“, nuostabių rūmų Kazino aikštėje, galima išvysti minias turistų, kruopščiai fotografuojančių ištisą egzotiškų ir prabangių automobilių parką, išrikiuotą rezervuotose vietose. Vakare į tas mašinas sėda vyrukai su livrėjomis ir sugrąžina jas į kunigaikščio garažą. Pasirodo, jos visos priklauso jam. O kur žalioji idėja? Ogi velnias žino, galbūt tai, kad jos visą dieną stovi ir nedegina benzino?
Mažai žinomas faktas yra tas, kad Rainier dinastija valdo Monaką tik tol, kol ją tęsia vyriškosios lyties palikuoniai. Ir štai, Monako kunigaikštis Albert'as II turi įpėdinį - jo žmona buvusi plaukikė Charlene Wittstock pagimdė dvynukus - dukrelę, kurią pavadino Gabriella, ir sūnų Jacques'ą. Nors Jacques'as gimė dviem minutėmis vėliau už seserį, pagal Monako paveldėjimo įstatymus jis yra 700 metų senumo Grimaldi dinastijos sosto įpėdinis.
Visi Monako kunigaikščiai paprastai tuokiasi ne su karūnuotomis gražuolėmis, tačiau dėl to vaikai gimsta tik sveikesni ir sportiškesni, kaip ir pats Albert’as II, kuris penkis kartus dalyvavo žiemos olimpiadose bobslėjaus rungtyje.
Ir, aišku, prie jo puikios formos prisideda itališkų makaronų patiekalų pomėgis. Vieną jų ir pasigaminsime.
„Spaghetti carbonara“
Skaičiuojame vienai porcijai:
100 g spagečių
80 g šaltai rūkytos šoninės
50 g parmidžano arba pekorino sūrio
juodųjų pipirų
2 kiaušinio tryniai
1. Jau iki skausmo pažįstamu klasikiniu būdu išverdame makaronus.
2. Šoninę supjaustome plonais gabaliukais ir sausoje, be jokio aliejaus keptuvėje apkepame, kol jie bus tikrai rimtai traškūs.
3. Makaronus perkeliame į keptuvę ir labai atsakingai sumaišome su šoninės gabaliukais taip, kad jie paskęstų keptuvėje čirškančiuose taukuose.
4. Kitame puodelyje kiaušinių trynius sumaišome su puse mūsų turimo sūrio. Kad būtų lengviau, sūrį sutarkuojame.
5. Karštus makaronus dedame prie kiaušinių trynių ir vėl dar atsakingiau sumaišome. Makaronai neturi būti per karšti, nes kiaušinių tryniai ant jų ims tiesiog kepti, o turi išlikti skysti.
6. Jeigu mums tai pavyko, makaronus perkeliame į lėkštę, pabarstome likusiu sūriu, o ant jų dar uždedame apskrudusius šoninės gabaliukus.
Daugiau idėjų - mūsų „Facebook"