Reikės
- 120 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- kelių lašų migdolų esencijos;
- 10 didelių obuolių;
- 300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos.
Obuolius nusilupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome ketvirčiais. Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame cukrų, sulašiname migdolų esenciją, sudedame obuolius ir kepame, kol jie suminkštės.
Kepimo formoje gražiai sudedame obuolius išorine (apvaliąja) puse žemyn ir dar paverdame cukrų su sviestu ir ištekėjusiomis obuolių sultimis, kol karamelizuosis (patamsės ir sutirštės). Išvirusią karamelę supilame ant obuolių, ant viršaus užklojame tešlą ir gražiai apipjaustome pagal kepimo formą.
Kepame 230 laipsnių apie 20-25 minutes. Ištraukę pyragą paliekame apie 10 min. pravėsti, o tada uždedame ant formos serviravimo lėkštę ir apverčiame.