Blyneliai „Miško lauknešėlis“: ir skanu, ir puošia stalą

Šis patiekalas, kurį paruošė Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos (UTVM ) atstovai, nepaliko abejingų 2014 metais Ukmergėje vykusios bendruomenių sveiko maisto šventės dalyvių. Konkurse „Lietuviško rudens gėrybės“ šios mokyklos atstovai pelnė vieną iš trijų pagrindinių – „Meniškiausiojo stalo“ – nominaciją.

Atrodytų, paprasti blyneliai, tačiau taip patiekti jie atrodo tikra stalo puošmena.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Atrodytų, paprasti blyneliai, tačiau taip patiekti jie atrodo tikra stalo puošmena.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Dec 13, 2014, 10:26 AM, atnaujinta Nov 24, 2022, 11:49 AM

Visi patiekalai konkursui turėjo būti pagaminti tik iš lietuviškų rudens gėrybių – vaisių, uogų, daržovių ir grybų.

Miško lauknešėlis

Tešlai reikės:

  • 250 g miltų;
  • 3 kiaušinių;
  • 250 ml pieno;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:

  • 200 g džiovintų ir išvirtų grybų;
  • 30 g aliejaus;
  • 150 g ropinių svogūnų.

Visus produktus, skirtus tešlai, sumaišykite ir palikite porai valandų. Po to iškepkite lietinius.

Susmulkintus džiovintus ir išvirtus grybus pakepinkite mažame aliejaus kiekyje su kubeliais pjaustytais svogūnais.

Į lietinius dėkite įdarą ir formuokite krepšelio formos pusgaminį. Dar pakepkite ir patiekite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.