Visi patiekalai konkursui turėjo būti pagaminti tik iš lietuviškų rudens gėrybių – vaisių, uogų, daržovių ir grybų.
Miško lauknešėlis
Tešlai reikės:
- 250 g miltų;
- 3 kiaušinių;
- 250 ml pieno;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
- 200 g džiovintų ir išvirtų grybų;
- 30 g aliejaus;
- 150 g ropinių svogūnų.
Visus produktus, skirtus tešlai, sumaišykite ir palikite porai valandų. Po to iškepkite lietinius.
Susmulkintus džiovintus ir išvirtus grybus pakepinkite mažame aliejaus kiekyje su kubeliais pjaustytais svogūnais.
Į lietinius dėkite įdarą ir formuokite krepšelio formos pusgaminį. Dar pakepkite ir patiekite.