Laidos „VMG kulinarinis žurnalas“, kuri rodoma šeštadieniais 10 val. per „Lietuvos ryto“ TV, komanda su jos vedėju Alfu Ivanausku siūlo gaivų pyragą, kuris puikiai tiks ir ant Kalėdų stalo. Receptu pasidalino „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena".
Uogų pyragui su ledais (6–8 asmenims) reikės:
500 g šaldytų uogų (šilauogių, braškių, aviečių) ir kelių šakelių šviežių čiobrelių.
Trupiniams reikės:
70 g sviesto, 2 šaukštų cukraus „Farinas“, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 13 šaukštų miltų.
Ledams reikės:
200 g šaldytų uogų (braškių, aviečių), 4 šaukštų cukraus pudros, 4 šaukštų natūralaus jogurto.
Gaminimas. Trupiniams skirtus produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir trinkite, kol gausite trupinius.
Šaldytas uogas palaikykite kambario temperatūroje apie 10 minučių, suberkite į kepimo formą ir apibarstykite paruoštais trupiniais. Pyragą dėkite į iki 185 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.
Ledų gaminimas. Į elektrinio smulkintuvo indą suberkite uogas ir cukraus pudrą. Gerai sutrinkite. Supilkite jogurtą ir dar truputį patrinkite – iki vientisos masės.
Paruoštus ledus dėkite ant iškepto pyrago ir papuoškite šviežiais čiobreliais.
Skanaus!
Dar daugiau Alfo Ivanausko receptų ir patarimų išgirsite laidoje „VMG kulinarinis žurnalas" kiekvieną šeštadienį 10:00 val. per „Lietuvos ryto" televiziją ir populiariausioje interneto televizijoje lrytas.tv