Saulėgrąžų paštetas – ir pusryčiams, ir vakaronei su draugais

Vienareikšmiškai – tai labai skanus dalykas, tinkantis ir prie salotų, ir ant skrebučio, prie vyno ar prie alaus.

Saulėgražų paštetas.<br>Nuotr. iš tinklaraščio „Braškės su pipirais".
Saulėgražų paštetas.<br>Nuotr. iš tinklaraščio „Braškės su pipirais".
Daugiau nuotraukų (1)

Beata, „Braškės su pipirais"

Dec 15, 2014, 3:56 PM, atnaujinta Nov 26, 2020, 9:16 AM

Jam reikės:

  • 1 stiklinės saulėgrąžų (užpilti šaltu vandeniu ir palikti maždaug 8 valandoms ar dar geriau iš vakaro)
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje bei dviejų šaukštų jų aliejaus
  • Prieskonių: druskos, pipirų, kario arba indiškos masalos (naudojau sabji)
  • Saujos parmezano ar „Džiugo" sūrio

Svogūną su česnaku susmulkinkite, morką sutarkuokite ir visas šias daržoves pakepinkite aliejuje. Sumaišykite su nukoštomis saulėgrąžomis, saulėje džiovintais pomidorais ir viską sumalkite. Supilkite aliejų nuo pomidorų, berkite smulkiai tarkuotą sūrį, permaišykite ir sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.

„Braškės su pipirais" 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.