Imbieriniai sausainiai paskleis namuose Kalėdų kvapą

Gal nejaučiate artėjančių Kalėdų? Išsikepkite šių sausainių, ir namuose pasklis puikus žiemos prieskonių kvapas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2014, 8:19 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:03 AM

Reikės:

250 g sviesto

200 g cukraus

100 ml auksaspalvio sirupo (cukraus sirupo)

1 arb. š. cinamono

2 arb. š. maltų gvazdikėlių

0,5 arb. š. malto imbiero

2 arb. š. sodos

madžaug 0,5 kg kvietinių miltų

2 kiaušinių

Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su cukrumi, sirupu, prieskoniais ir užvirkite. Leiskite ataušti.

Į ataušusį mišinį berkite sodos, įmuškite po vieną kiaušinį ir išmaišykite.

Įmaišykite miltus - tešla turi būti gana kieta. Įvyniokite ją į plėvelę ir palikite per naktį šaldytuve.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių. Pirmiausia iškepkite bandomąją porciją. Ataušę sausainiai turi būti pakankamai kieti. Jeig trūksta miltų, įminkykite dar.

Tuomet iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją norimos formos sausainiais. Kepkite maždaug 6 minutes. Stebėkite, kad nepridegtų.

Kai atauš, dekoruokite glajumi. Jam sumaišykite 200 g cukraus pudros su puse kiaušinio baltymo.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?