O mes primename, kad tęsiasi konkursas „Mano gardžiausias žiemos švenčių patiekalas".
Tešlai reikės:
100 g sviesto
250-300 ml kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
2 valg. šaukštų vandens
Įdarui reikės:
1 valg. šaukšto sviesto
500 ml kapotų grybų
100 ml supjaustytų porų
100 ml grietinės
kapotų šviežių petražolių
druskos ir pipirų
150 ml tarkuoto sūrio
Pirmiausia paruoškite tešlą. Sukapokite sviestą, berkite miltus, maišykite, pilkite vandens, suminkykite. Tešla turi būti standi, bet minkšta. Leiskite jai pailsėti šaldutyve 30 min.
Tuo metu paruoškite įdarą. Pakepinkite svieste porus, dėkite grybus. Dėkite grietinę ir patroškinkite 5 minutes. Paskaninkite druska, pipirais, petražolėmis. Leiskite atvėsti ir įmaišykite pusę tarkuoto sūrio.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir išklokite riebalais išteptas formeles. Sudėkite įdarą ir apibarstykite likusiu sūriu.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo formelių dydžio.
Ištraukę iš orkaitės palaukite keletą minučių, o tuomet išimkite krepšelius iš formelės.