Konkursas tęsiasi: kaip įvertinsite krepšelius su grybais?

Šie pyragėliai ant mūsų šeimos stalo būna ir per Kūčias, ir kitomis progomis. Ypač jie tinka iškyloms į gamtą. Įdarui galima naudoti ir paukštieną, ir daržoves, ir vaisius, tačiau žiemos šventėms tokius pyragėlius dažniausiai ruošiame su grybais. Jeigu neturite miško grybų, juos galima pakeisti pievagrybiais.

Daugiau nuotraukų (1)

Laima Raudonienė

Dec 19, 2014, 12:41 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 7:34 PM

O mes primename, kad tęsiasi konkursas „Mano gardžiausias žiemos švenčių patiekalas".

Tešlai reikės:

100 g sviesto

250-300 ml kvietinių miltų

žiupsnelio druskos

2 valg. šaukštų vandens

Įdarui reikės:

1 valg. šaukšto sviesto

500 ml kapotų grybų

100 ml supjaustytų porų

100 ml grietinės

kapotų šviežių petražolių

druskos ir pipirų

150 ml tarkuoto sūrio

Pirmiausia paruoškite tešlą. Sukapokite sviestą, berkite miltus, maišykite, pilkite vandens, suminkykite. Tešla turi būti standi, bet minkšta. Leiskite jai pailsėti šaldutyve 30 min.

Tuo metu paruoškite įdarą. Pakepinkite svieste porus, dėkite grybus. Dėkite grietinę ir patroškinkite 5 minutes. Paskaninkite druska, pipirais, petražolėmis. Leiskite atvėsti ir įmaišykite pusę tarkuoto sūrio.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir išklokite riebalais išteptas formeles. Sudėkite įdarą ir apibarstykite likusiu sūriu.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo formelių dydžio.

Ištraukę iš orkaitės palaukite keletą minučių, o tuomet išimkite krepšelius iš formelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.