Gal ir ne kiekvieną savaitgalį, bet kuo lauke darosi vėsiau, tuo tokia situacija nutinka dažniau. Tada žmonės susiduria su klausimu, o ką ir kaip gaminti ir iš kur gauti reikiamų ingredientų stebuklingiems pusryčiams?
Žinomo virtuvės šefo Ruslano Bolgovo manymu, savaitgalis - tinkamiausias metas palepinti ir nustebinti brangius žmones.
„Juk savaitgaliais turime daugiau laiko, ir kurdami mažus kulinarinius stebuklus galime niekur neskubėti, improvizuoti.
Mano naujas atradimas, kurį įsimylėjau - kvietiniai miltai su sėlenėlėmis. Šį produktą atradau visai neseniai ir panaudojęs jį supratau, kad jis idealiai tinka savaitgalio rytais su meile gaminamiems patiekalams. Iš šių miltų lengva gaminti. Be to, jie ne tik suteikia kepiniams ypatingą skonį, bet ir aprūpina organizmą sėlenomis, kuriose yra daug skaidulinių medžiagų. Tad pusryčiams pagaminsite ne tik gardžius, bet ir sveikatai naudingus patiekalus“, - sakė virtuvės profesionalas.
Jis pateikė du receptus iš miltų su sėlenėlėmis. Vienas jų - lietiniai su varške , o kitas - varškėčiai.
Lietiniai su varške
Reikės:
0,5 kg miltų, praturtintų sėlenėlėmis
2 kiaušinių
1,3 l pieno
5 g druskos
1 valgomojo šaukšto cukraus
5 g kepimo miltelių
50 g aliejaus
2 valgomųjų šaukštų grietinės
Įberkite miltų į dubenį, įmuškite kiaušinių. Nedideliame kiekyje pieno ištirpinkite cukrų, druską ir supilkite į dubenį. Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudėkite į dubenį, maišykite iki vientisos masės. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę, ant šakutės užmaukite šviežių lašinių gabalėlį ir ištepkite keptuvę. Galima ją ištepti ir aliejumi.
Paruoškite įdarą. Į varškę (400 g) įdėkite vanilinio cukraus (1 arbatinį šaukštelį) , cukraus (2 valgomuosius šaukštus), žiupsnelį cinamono. Įdarą įvyniokite į lietinį ir apkepkite keptuvėje.
Varškėčiai (25 vnt.)
Reikės:
miltų, praturtintų sėlenėlėmis, 4 valgomųjų šaukštų (apvoliojimui)
1 kg varškės
60 g cukraus
20 g vanilinio cukraus
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos
aliejaus
juodųjų serbentų uogienės ( ar tokios, kokios turite)
grietinės
Į varškę įmuškite kiaušinių, įdėkite miltų, cukraus, vanilinio cukraus, druskos. Viską išmaišykite, padarykite 25 rutuliukus, apvoliokite miltais ir padarykite mažus blynelius. Apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
Ant skardos, į kurią paklota kepimo popieriaus, sudėkite varškėčius, 5 minutes kepkite orkaitėje (iki 180 laipsnių temperatūroje). Varškėčius patiekite su uogiene ir grietine, apibarstytus miltiniu cukrumi.