Savaitgalio pusryčiai lovoje. Ruslano Bolgovo receptai

Ar dažnai būna taip, kad atsikeliate savaitgalio rytą ir užsimanote kokio nors patiekalo, kurio dar neragavote? Ar būna taip, kad ieškote kažkokio naujo skonio arba tiesiog norite pasisukioti virtuvėje ir pagaminti stebuklą savo antrajai pusei, kol ši saldžiai snaudžia lovoje?

Varškėčiai - puikiai dienos pradžiai.<br>123rf nuotr.
Varškėčiai - puikiai dienos pradžiai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:07 PM

Gal ir ne kiekvieną savaitgalį, bet kuo lauke darosi vėsiau, tuo tokia situacija nutinka dažniau. Tada žmonės susiduria su klausimu, o ką ir kaip gaminti ir iš kur gauti reikiamų ingredientų stebuklingiems pusryčiams?

Žinomo virtuvės šefo Ruslano Bolgovo manymu, savaitgalis - tinkamiausias metas palepinti ir nustebinti brangius žmones.

„Juk savaitgaliais turime daugiau laiko, ir kurdami mažus kulinarinius stebuklus galime niekur neskubėti, improvizuoti.

Mano naujas atradimas, kurį įsimylėjau - kvietiniai miltai su sėlenėlėmis.  Šį produktą atradau visai neseniai ir panaudojęs jį supratau, kad jis idealiai tinka savaitgalio rytais su meile gaminamiems patiekalams. Iš šių miltų lengva gaminti. Be to, jie ne tik suteikia kepiniams ypatingą skonį, bet ir aprūpina organizmą sėlenomis, kuriose yra daug skaidulinių medžiagų. Tad pusryčiams pagaminsite ne tik gardžius, bet ir sveikatai naudingus patiekalus“, - sakė virtuvės profesionalas.

Jis pateikė du receptus iš miltų su sėlenėlėmis. Vienas jų - lietiniai su varške , o kitas - varškėčiai.

Lietiniai su varške

Reikės:

0,5 kg miltų, praturtintų sėlenėlėmis

2 kiaušinių

1,3 l pieno

5 g druskos

1 valgomojo šaukšto cukraus

5 g kepimo miltelių

50 g aliejaus

2 valgomųjų šaukštų grietinės

Įberkite miltų į dubenį, įmuškite kiaušinių. Nedideliame kiekyje pieno ištirpinkite cukrų, druską ir supilkite į dubenį. Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudėkite į dubenį, maišykite iki vientisos masės. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.

Įkaitinkite keptuvę, ant šakutės užmaukite šviežių lašinių gabalėlį ir ištepkite keptuvę. Galima ją ištepti ir aliejumi.

Paruoškite įdarą. Į varškę (400 g) įdėkite vanilinio cukraus (1 arbatinį šaukštelį) , cukraus (2 valgomuosius šaukštus), žiupsnelį cinamono. Įdarą įvyniokite į lietinį ir apkepkite keptuvėje.

Varškėčiai (25 vnt.)

Reikės:

miltų, praturtintų sėlenėlėmis, 4 valgomųjų šaukštų (apvoliojimui)

1 kg varškės

60 g cukraus

20 g vanilinio cukraus

3 kiaušinių

žiupsnelio druskos

aliejaus

juodųjų serbentų uogienės ( ar tokios, kokios turite)

grietinės

Į varškę įmuškite kiaušinių, įdėkite miltų, cukraus, vanilinio cukraus, druskos. Viską išmaišykite, padarykite 25 rutuliukus, apvoliokite miltais ir padarykite mažus blynelius. Apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.

Ant skardos, į kurią paklota kepimo popieriaus, sudėkite varškėčius, 5 minutes kepkite orkaitėje (iki 180 laipsnių temperatūroje). Varškėčius patiekite su uogiene ir grietine, apibarstytus miltiniu cukrumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.