Linas Adomaitis draugus stebina vietnamietiškais suktinukais

Keliaudami po Vietnamą dainininkas Linas Adomaitis su žmona Irma nutarė, kad būtų pravartu išsiaiškinti, kaip ruošiami vietnamietiški patiekalai - grįžę į Lietuvą jie norėjo ir nustebinti draugus, ir patys gamindami šiuos valgius prisiminti kulinarines keliones.

Norėdamas išmokti gaminti vietnamietiškus suktinukus L.Adomaitis lankė kursus.
Norėdamas išmokti gaminti vietnamietiškus suktinukus L.Adomaitis lankė kursus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-21 12:30, atnaujinta 2018-01-18 16:49

Maisto ruošimo kursai atskleidė nemažai paslapčių, kurios yra išties svarbios siekiant autentiško azijietiško skonio.

Linas ir Irma Adomaičiai dalijasi pora receptų, kurie tikrai lengvai paruošiami ir yra mūsų jų mėgiamiausių!

Vietnamietiški suktinukai (springrolls)

Ingredientai:

agurkas

baltasis ridikas

paprika

morka

pievagrybiai

kalendros

svogūnų laiškai

sezamo sėklos

kokosų aliejus

sojos padažas

ryžių popierius

Pievagrybius apkepame su smulkiai pjaustytais svogūnais. Plonais šiaudeliais supjaustome ar sutarkuojame agurką, baltąjį ridiką, papriką, morką. Atskirame inde sumaišome vienodais kiekiais visų šiaudeliais pjaustytų ingredientų ir smulkintų svogūnų laiškų bei sezamo sėklų, užpilame šlakelį kokosų aliejaus.

Ryžių popierių reikia 1 minutę pamirkyti drungname vandenyje, kad jis taptų minkštas ir būtų patogu vynioti. Bet nemirkykite per ilgai!

Ant apatinės ryžių popieriaus dalies dedame žiupsnį sumaišyto įdaro ir atsargiai vyniojame. Tokie sukrinukai nekepami - valgomi tiesiog ką tik suvynioti.

Ir nepamirškite prieš dėdami suktinuką į burną pamerkti jo į sojos padažą!

Skanaus!

Vištiena su citrinžolėmis ir žuvies padažu

Ingredientai:

vištienos filė

svogūnas

česnakas

citrinžolės

čili pipiras

žuvies padažas

austrių padažas

cukrus

laimo sultys

Vištieną supjaustome stambiais gabalėliais, atskirame inde sumaišome su supjaustytu svogūnu bei puse smulkinto česnako. Ant vištienos sumetame pakapotos citrinžolės (pamenat, pakapojam, kad geriau atsiskleistų šios prieskoninės žolės aromatas), šiek tiek čili – kad valgis būtų azijietiškai aitrus.

Viską užpilame žuvies padažu – tiek, kad apsemtų vištieną. Žinoma, kur žuvies padažas, ten būtinai ir cukraus šaukštas! Dar užliejame šiek tiek laimo sulčių. Paliekame kelias minutes greitam pasimarinavimui.

Įkaitiname nedidelį puodą. Įpilame kokosų aliejaus. Suberiame pamarinuotą vištieną su visais priedais į puodą. Įdedame porą šaukštų austrių padažo, įpilame šlakelį vandens, kad uždengus puodą dangčiu pakaktų garų troškinimuisi. 5 minutės – tiek turėtų pakakti.

Įsitikinkite, kad vištiena jau tinkamai apdorota, bet dar turinti minkštumo ir sultingumo. Patiekite su ryžiais, pabarstykite žiupsneliu svogūnų laiškų.

Skanaus!

Lino Adomaičio laidą „Pasaulis nuostabus" žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 12:00 val. per „Lietuvos ryto" televiziją ir populiariausioje interneto televizijoje lrytas.tv

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.