Receptų TOP 10: nuo varškės „Tinginio“ iki Benedikto kiaušinių

Visus 2014 metus skelbėme patiekalų receptus - paprastų ir įmantrių, šventinių ir kasdienių. Kokie nusipelnė daugiausiai portalo skaitytojų dėmesio?

Daugiausiai skaitytojų dėmesio sulaukė R. Ničajienės varškės „Tinginys“.
Daugiausiai skaitytojų dėmesio sulaukė R. Ničajienės varškės „Tinginys“.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Dec 31, 2014, 6:37 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 1:48 PM

Paaiškėjo, kad mūsų skaitytojai - tradicinės virtuvės mėgėjai. Daugelį į dešimtuką patekusių patiekalų yra išbandžiusios dar mūsų mamos ir senelės.

Be to, paaiškėjo, kad mūsų skaitytojai yra pyragų mėgėjai - jie puikuojasi pirmose penkiose vietose, ir net keturi iš jų - saldūs.

Kokie receptai buvo patys populiariausi 2014-aisiais?

1. Absoliutus nugalėtojas - Renatos Ničajienės varškės „Tinginys“, kurio receptą jai priminė vyro močiutė. Nekeptas varškės desertas su džiovintais vaisiais ir riešutais dažniausiai visus sužavi paprastu pagaminimo būdu ir ypatingu skoniu.  (Receptas)

2. Antroje vietoje atsidūrė aktorės ir „Lietuvos ryto" televizijos laidos vedėjos aktorės Editos Užaitės mėgstamiausias morkų pyragas(Receptas)

3. Trečioje vietoje - aukštaitiškas pyragas pagal šimtametį receptą. Apskrudęs, keptais lašinukais pagardinta traškia plutele viliojantis kepinys gali būti įdarytas grybais, kopūstais ar kuo kitu, ką mėgsta šeimininkė. Šį Smetonos laikų šeimininkių pyragą  aukštaičiai vadina pakyšuoliu.  (Receptas).

4. Ir vėl - saldus pyragas! Trupininio obuolių pyrago receptu pasidalino Vaida Skaisgirė, kuri, pasirodo, jaučia silpnybę saldumynams. (Receptas)

5. Penktoje vietoje - Kūčių patiekalai. Tiek išlikę iš senų laikų, tiek nauji, pagardinti riešutais ir džiovintais vaisiais. (Receptas)

6. Šeštasis - jau legenda tapęs Juozo Statkevičiaus mamos Vandos kepamas keksas. Šis skanėstas ne kartą puikavosi ant prezidento Valdo Adamkaus stalo, juo buvo vaišinamas ne vienas politikas ar meno pasaulio žmogus. (Receptas)

7. Pyragas, bet šį kartą - nesaldus. Kuriam nereikia nei daug laiko, nei įmantrių produktų. Tradicinės virtuvės atstovas - pyragas su kopūstais. (Receptas)

8. Šis patiekalas gal ir nebūtų toks populiarus, jeigu ne Andrius Užkalnis, prisipažinęs, kad tai jam - tobuli pusryčiai. Kiaušiniai marškinėliuose, kitaip - Benedikto kiaušiniai. (Receptas)

9. Devintoje vietoje atsidūrė olimpinės čempionės Linos Kačiušytės patiekalas - uzbekiškas plovas, kuriam paruošti ji užtrunka apie tris valandas. Tačiau stengtis verta, nes L.Kačiušytės bičiuliai tikina niekur neragavę gardesnio plovo. (Receptas)

10. Ir galiausiai - desertas šokolado mėgėjams. Sportininko karjerą baigusio sunkiaatlečio Ramūno Vyšniausko žmona savo šeimą lepina šokoladiniu pyragu, pagardintu vyšniomis. (Receptas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę