Po vakarėlio liko šampano? Keli būdai, kaip jį panaudoti

Jeigu po vakarėlio liko šampano ar putojančio vyno, siūlome idėjas, kaip jį panaudoti virtuvėje.  Tačiau atminkite: nors didžioji dauguma alkoholio aukštoje temperatūroje išgaruoja, maiste vis tiek gali likti jo likučių, tad šie patiekalai netiks vaikams ar žmonėms, kurie yra alergiški alkoholiui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 1, 2015, 10:28 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 7:39 AM

1. Putojantis vynas - padažui. Jeigu ketinate ruošti paukštieną ar žuvį, pagaminkite prie jos tinkantį baltąjį padažą.

Vštiena šampano padaže. Reikės 4 vištos krūtinėlės puselių, šiek tiek miltų joms apvolioti, žiupsnio druskos, pipirų, 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, 2,5 puodelio pjaustytų pievagrybių, 1 puodelio grietinėlės ir tiek pat putojančio vyno.

Krūtinėles apibarstykite miltais, druska, pipirais. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite vištieną, kol ji paruduos. Dėkite grybus, pilkite šampaną. Virkite ant mažos ugnies maždaug 20 minučių. Išgriebkite vištieną, o į padažą supilkite grietinėlę ir dar pavirinkite, kol padažas sutirštės. Juo apliekite vištieną. Patiekite su ryžiais arba bulvių koše.

Putojantis vynas tiks ir padažui, kurį patieksite su žuvies ar jūrų gėrybių patiekalais, tiktai reikės įpilti šiek tiek rūgšties – citrinos ar laimo sulčių. Paprasčiausiais metodas – sumaišyti grietinėlę, gabalėlį sviesto, putojančio vyno (ar šampano), įberti druskos, pipirų ir krapų. Lengvai pavirinkite ir užpilkite iškeptą žuvį.

2. Rizotas. Gaminkite rizotą pagal bet kurį receptą. Jį gamindami vietoje sultinio galite panaudoti putojančio vyno likučius.

3. Purūs blyneliai su šampanu. Jiems reikės 2 kiaušinių, 0,5 stiklinės pieno, 2 arbatinių šaukštelių aliejaus, 1,5 puodelio miltų, pusės arbatinio šaukštelio druskos, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 2 šaukštų cukraus, ketvirčio ar pusės puodelio putojančio vyno.

Sumaišykite kiaušinius, pieną, aliejų ir šampaną. Kitame inde sumaišykite birius produktus. Į šią masę po truputį pilkite pieno ir kiaušinių plakinį, maišykite, kol masė bus lygi. Palikite ją 15 minučių pastovėti, o tuomet kepkite blynelius.

4. Klasikinis desertas - vyne virtos kriaušės. Nulupkite kriaušių žievelę, tačiau palikite jas nepjaustytas. Puotojantį vyną pilkite į puodą, dėkite šiek tiek citrinos su žievele, apelsino, berkite cukraus, cinamono, įdėkite anyžiaus ir pilkite vandens. Užvirkite, kad ištirptų cukrus ir sumerkite kriaušes. Virkite jas 20-30 minučių. Skystis turi vos vos virti.

Išvirusias galima aplieti šokolado padažu ar plakta grietinėle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.