Sveikuolių skanėstas – morkų ir imbierų saldainiai

Morkų saldainius virdavo dar mūsų močiutės. Lygiai taip pat galima išsivirti ir imbierų saldainių. O verdant juos kartu, morkos prisigers imbiero skonio – bus tikrai pikantiškas skanumynas.    

Pasigaminti imbierų ir morkų saldainių galite ir jūs.<br>123rf nuotr.
Pasigaminti imbierų ir morkų saldainių galite ir jūs.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jan 2, 2015, 2:13 PM, atnaujinta Jan 3, 2023, 7:29 PM

Morkų ir imbierų saldainiai

Reikės:

  • 3 morkų,
  • 100 g imbierų šaknies,
  • 100 g cukraus,
  • 100 ml vandens,
  • pusės apelsino žievelės.

Nuskuskite morką, supjaustykite stačiakampiais gabalėliais, pavirkite vandenyje apie 10 minučių, kad suminkštėtų. Plonai nupjaustykite pusės apelsino žievelę, nulupkite ir kubeliais supjaustykite imbierų šaknis. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį sumeskite apvirtus morkų gabalėlius, imbierų kubelius ir apelsinų žieveles. Virkite labai mažoje kaitroje apie pusvalandį, kol morkos susitrauks.

Morkų ir imbierų saldainius išgriebkite iš sirupo, nuvarvinkite, išdžiovinkite. Galite apvolioti cukruje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.