Šeimos šventei – stirniena su riešutais įdarytais obuoliais

Šiais metais per šventes mūsų šeima vaišinosi stirnienos kepsniu.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Babarskienė

Jan 4, 2015, 3:52 PM, atnaujinta Jan 16, 2023, 11:21 AM

Jį paruošiau taip: 2 val. mėsytė „snaudė“ pataluose, paruoštuose iš alyvuogių aliejaus, medaus, druskos, pipirėlių, kadagio uogų, čiobrelių ir granato balzamiko. Kepė 2,5 val.kepimo maišelyje.

Prie kepsnio buvo patiekta salierų košė: saliero šaknis pakepinta su sviestu, išvirta grietinėlėje, pagardinta rupia druska, susmulkinta trintuvu.

Padažas pagamintas iš svogūnų su brendžiu. Smulkinti svogūnai verdami, kol suminkštės brendžio,jautienos sultinio, čiobrelių, lauro lapų, rupios druskos mišinyje.

Obuoliams išskobti sėklides. Į jų vietą prikimšti graikinių riešutų, išmirkytų brendyje. Kepti 20-30 min.

Mums buvo labai skanu. Malonių akimirkų ir Jums su šeima ir draugais.

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano gardžiausias žiemos švenčių patiekalas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.