Nepaisant didžiulio populiarumo, A.Bocelli išliko mielas ir nepasipūtęs. Ką aksominio balso savininkas mėgsta valgyti?
Kaip knygoje „Dievų maistas“ rašo restoranų „Da Antonio“ savininkas ir Australijos garbės konsulas Lietuvoje Antonio Meschino, Andrea nebūtų italas, jeigu nedievintų makaronų.
A.Meschino pateikia spagečių, kuriuos A.Bocelli kelis kartus valgė „Luciano’s“ restorane San Antonijaus mieste gastrolių metu, receptą.
Šio patiekalo ingredientų sąrašas, kaip juokauja A.Meschino, – daug trumpesnis nei A.Bocelli vokalo registras. Pasigaminkite ir jūs!
Spagečiai su graikiniais riešutais
Reikės:
- 400 g spagečių
- 2 smulkiai sukapotų česnako skiltelių
- 50 g juodųjų alyvuogių
- 1 šaukšto kaparėlių
- 1/2 stiklinės kapotų graikinių riešutų
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- druskos ir juodųjų pipirų
1. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname aliejų, tada suberiame česnaką. Paliekame jį ten vienatvėje tik tiek, kad suminkštėtų ir paskleistų kvapą – česnako jokiu būdu negalima prideginti.
2. Tuo pačiu metu į verdantį vandenį puode metame spagečius ir verdame viena minute trumpiau, nei nurodyta ant jų pakuotės.
3. Į keptuvę beriame kaparėlius ir alyvuoges, šiek tiek apkepiname, tada pagal skonį beriame druskos ir juodųjų pipirų. Pagaliau į keptuvę keliauja ir graikiniai riešutai.
4. Nusausiname spagečius, juos irgi metame į keptuvę ir viską sumaišome. Paprasta ir genialu. Kaip ir A. Bocelli muzika.