Rizotas su grybais ir riešutais

Šiam itališkui patiekalui paruošti reikės (4 asmenims):

Daugiau nuotraukų (1)

Augustė Tamulytė

2015-01-26 12:27, atnaujinta 2023-01-30 13:51
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skitelių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejus
  • 400 g rizotui tinkamų ryžių (rissoto)
  • 200 ml baltojo vyno
  • 100 g sviesto
  • 1,5 l sultinio
  • poros stiklinių grybų
  • pipirų
  • druskos
  • kietojo sūrio (pasirinktinai)
  • lazdyno riešutų (saujos)

Išverdame sultinį ir jį paliekame ant silpnos ugnies. Aliejuje ant labai labai mažos ugnies kepame smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus apie 15 min., kol jie suminkštės. Į keptuve pilame dar aliejaus, suberiame ryžius ir kepame maišydami, kol ryžiai taps skaidrūs. Tuomet supilame vyną, kaitiname maišydami, kol jis išgaruos. Įdedame druskos ir pipirų.

Ant ryžių pilame šaukštą sultinio, primažiname ugnį, maišome, kol išgaruos. Pilame dar sultinio, maišome. Kartojame tol, kol ryžiai bus išvirę (apie 20 min.).

Jei kartais pritrūktumėte sultinio, galite naudoti virintą vandenį.

Kuomet ryžiai jau baigia išvirti, kitoje keptuvėje svieste pakepiname grybus su druska ir pipirais.

Rizotą nukeliame nuo ugnies, sumaišome su grybais (jų dalį galite pasilikti papuošimui), sviestu ir gerai viską išmaišome.

Patiekiame su smulkintais lazdyno riešutais, baltuoju vynu ir, jei norime, apibarstome tarkuotu kietuoju sūriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.