Pagardinkite žalias salotas tradiciniais šaltojo sezono vaisiais – saldžiais persimonais, pabarstykite riešutais, sultinga feta, minkštais avokadais ir pašlakstykite saldžiarūgščiu padažu.
O tuomet mėgaukitės į sveikatą tobulo skonio gama, prisimindami praėjusios vasaros akimirkas ir kurdami planus šiltam metų sezonui, kuris ir vėl ateis.
Salotos su persimonais, feta ir riešutais (2 asm.)
Reikės:
- 4 saujų šviežių salotų mišinio (smulkintų ledinių, gražgarsčių, sultenių, jaunų špinatų);
- 1 vidutinio dydžio persimono, supjaustyto stambiais gabalėliais;
- 1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto plunksnelėmis;
- 1/2 prinokusio avokado, supjaustyto stambiais gabalėliais;
- 50 g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais;
- saujelės riešutų (pakepintų lazdyno, graikiškų ar kt.)
Padažui reikės:
- 2 šaukštų ryžių acto;
- 2 šauštelių rudojo cukraus arba medaus;
- 1 šaukštelio garstyčių;
- žiupsnelio druskos;
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
- 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus.
Sumaišykite padažui skirtus ingredientus. Salotas sudėkite į dideles lėkštes, sudėkite persimonus, svogūnus, avokadus ir fetą. Pašlakstykite padažu ir pabarstykite riešutais.
Šaltinis – nidosreceptai.lt