Salotos su persimonais, feta ir riešutais pagal N. Degutienės receptą

Rudenį ir žiemą akys kaip niekad džiaugiasi žalia spalva ir vasarą primenančių traškių salotų lapais.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Jan 30, 2015, 8:34 AM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:49 PM

Pagardinkite žalias salotas tradiciniais šaltojo sezono vaisiais – saldžiais persimonais, pabarstykite riešutais, sultinga feta, minkštais avokadais ir pašlakstykite saldžiarūgščiu padažu.

O tuomet mėgaukitės į sveikatą tobulo skonio gama, prisimindami praėjusios vasaros akimirkas ir kurdami planus šiltam metų sezonui, kuris ir vėl ateis.

Salotos su persimonais, feta ir riešutais (2 asm.)

Reikės:

  • 4 saujų šviežių salotų mišinio (smulkintų ledinių, gražgarsčių, sultenių, jaunų špinatų);
  • 1 vidutinio dydžio persimono, supjaustyto stambiais gabalėliais;
  • 1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto plunksnelėmis;
  • 1/2 prinokusio avokado, supjaustyto stambiais gabalėliais;
  • 50 g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais;
  • saujelės riešutų (pakepintų lazdyno, graikiškų ar kt.)

Padažui reikės:

  • 2 šaukštų ryžių acto;
  • 2 šauštelių rudojo cukraus arba medaus;
  • 1 šaukštelio garstyčių;
  • žiupsnelio druskos;
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus.

Sumaišykite padažui skirtus ingredientus. Salotas sudėkite į dideles lėkštes, sudėkite persimonus, svogūnus, avokadus ir fetą. Pašlakstykite padažu ir pabarstykite riešutais.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.