Burokų sultyse ir degtinėje sūdyta lašiša su agurkų salotomis

Man patinka gaminti patiekalus, kurie nereikalauja nei ypatingų produktų, nei daug laiko, nei smarkaus piniginės patuštinimo. Pavyzdžiui, šis lašišos užkandis, nepaprastai gražiai atrodantis lėkštėje. Tarkuoti burokėliai su prieskoniais ir šlakeliu degtinės lašišai suteikia labai neįprasto skonio, jau nekalbant apie išvaizdą!

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Feb 7, 2015, 11:13 AM, atnaujinta Feb 7, 2022, 12:56 PM

Čiupkite šviežios lašišos file ir dar šiandien ją paruoškite. Jau ryt galėsite mėgautis šiuo šventišku užkandžiu, kurio skonį išryškins saldžiarūgštės šviežių agurkų salotos.

Beje, kuo ilgiau laikysite lašišą marinate, tuo gražesnė bus jos spalva! Tuo tarpu agurkus paruoškite visai prieš pat patiekiant patiekalą – jie įgaus reikiamą skonį vos per 5 minutes!

Burokų sultyse ir degtinėje sūdyta lašiša su agurkų salotomis (6 asm.)

Reikės:

  • 500-600 g šviežios lašišos file su oda
  • 1 šaukšto kalendrų sėklų
  • 1 šaukšto pankolio sėklų 
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių
  • 2 kaupinų šaukštų rupios druskos
  • 1,5 šaukštelio cukraus
  • 2 šaukštų degtinės
  • 1/2 citrinos nutarkuotos žievelės
  • 150 g smulkiai sutarkuotų burokų
  • 3 šaukštų krienų
  • 2 šaukštų smulkiai sukapotų petražolių

Agurkų salotoms reikės:

  • 2 agurkų (nulupti odą, pašalinti sėklas, supjaustyti plonomis juostelėmis – geriausia tai daryti daržovių skutikliu)
  • 3 šaukštų ryžių acto
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 šaukšto smulkiai sukapotų šviežių krapų

Skardoje patieskite maistinės plėvelės didelį gabalą ir ant jo paguldykite lašišos file, odele į apačią.

Elektriniu smulkintuvu arba grūstuve sutrinkite visus prieskonius: kalendras, pankolių sėklas, pipirus. Sumaišykite su druska, cukrumi, degtine, citrinos žievele, tarkuotais burokais, krienais ir petražolėmis. Visą lašišą padenkite šia prieskonių mase, tolygiai ir tampriai suvyniokite į maistinę plėvelę. Tada uždėkite ant lašišos viršaus kitą skardelę arba lėkštę ir ant viršaus uždėkite kokį sunkesnį stiklainį ar kitą daiktą, prislėgdami lašišą. Palikite sūdytis šaltai 24-48 valandas.

Prieš patiekiant nugramdykite peiliu visą prieskonių pastą ir aštriu peiliu įstrižai supjaustykite lašišą plonomis juostelėmis. Patiekite su agurkų salotomis.

Agurkų salotos:

Supjaustytų agurkų juosteles pabarstykite šaukšteliu druskos ir palikite kiauraindyje apie 10 minučių, kad nuvarvėtų skystis. Švelniai paspauskite nusausindami agurkus ir sumaišykite su marinatu, pagamintu sumaišius actą, cukrų ir kapotus krapus. Leiskite pasimarinuoti bent 5 minutes prieš patiekdami.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.