Keturios idėjos tiems, kurie šiandien dar nekepė blynų

Kitokie bulviniai blynai

Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Undro (gaminkpats.lt)

2015-02-17 09:28, atnaujinta 2018-01-13 00:34

Porcija: 6 žmonėms, gaminimo laikas – 30 minučių

Jums reikės:

1. Bulvių (1,5 kg)

2. Svogūnų (150 g)

3. Morkų (250 g)

4. Pievagrybių (100 g)

5. Kiaušinių (3 vnt.)

6. Miltų (6-7 šaukštų)

7. Druskos (2 šaukštelių), juodų maltų pipirų ir česnako granulių (po nepilną šaukštelį)

Bulves, svogūnus, grybus sutarkuojame stambia (burokine) tarka, morkas smulkia tarka. Įmušame kiaušinius, sudedame miltus ir prieskonius, viską išmaišome ir kepame blynelius. Patiekiame su grietine.

Virtų bulvių blyneliai

Porcija: 4 žmonėms, gaminimo laikas – 30 minučių

Jums reikės:

1. Grūstų bulvių (800 g)

2. Kiaušinio (1 vnt.)

3. Grybų (150 g)

4. Pieno (50 ml)

5. Grietinės (1 šaukštelio)

6. Sodos (0,5 šaukštelio)

7. Svogūnų (3 vnt.)

8. Miltų (150 g)

9. Druskos, česnako granulių ir maltų juodųjų pipirų

Smulkiai supjaustome grybus ir sudedame į trintas virtas bulves, įmušame kiaušinį, supilame pieną, sudedame grietine nugesintą sodą, druską, juodųjų maltų pipirų ir česnako granulių. Viską išmaišome rankomis. Suberiame miltus ir dar kartą gerai išmaišome. Iš masės formuojame blynelius ir kepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Kad tešla neliptų prie rankų, jas patepkite aliejumi.

Supjaustome svogūnus puslankiais ir pakepiname su alyvuogių aliejumi, druska ir juodaisiais maltais pipirais (svogūnai bus kaip garnyras).

Blynus patiekiame su kepintais svogūnais ir grietine.

Blyneliai su džiovintomis uogomis

Porcija: 4 žmonėms, gaminimo laikas – 30 minučių

Jums reikės:

1. Kiaušinių (1 vnt.)

2. Pieno (0,5 l, geriau būtų truputį prarūgęs arba rūgpienio)

3. Cukraus (3 šaukštų)

4. Vanilinio cukraus pudros (1 šaukšto)

5. Miltų (300 g)

6. Sodos (1 šaukštelio, nugesinto šaukšteliu grietinės)

7. Razinų ir džiovintų spanguolių (po 1 saują)

Kiaušinį išplakame su cukrumi ir vanilinio cukraus pudra. Supilame pieną ir gerai išmaišę sudedame miltus. Į tešlą įmaišome nugesintą sodą, razinas ir džiovintas spanguoles. Išmaišome ir kepame su truputėliu aliejaus.

Pusryčių blynai su obuoliais

Porcija: 4 žmonėms, gaminimo laikas – 25 minutės

Jums reikės:

1. Migdolų pieno (300 ml)

2. Kiaušinių (1vnt)

3. Grietinės (2 šaukštų)

4. Cukraus (4 šaukštų)

5. Obuolių (1 vnt, didelio)

6. Miltų (250 g)

7. Vanilinės cukraus pudros (1 šaukšto)

8. Kepimo miltelių (1/2 šaukšto)

9. Žiupsnelio druskos

Į pieną įmušame kiaušinį, sudedame grietinę, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišome. Stambia trintuve sutarkuojame obuolį ir sumaišome su mase. Sudedame ir išmaišome persijotus miltus ir kepimo miltelius. Kepame ant vidutinio karščio.

Šaltinis – „Gamink pats“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.