Ką valgo NBA žvaigždės? Soti vištienos sriuba su skrebučiais

Nė dienos – be sultinio ar iš jo išvirtos sriubos. Šis maistingas patiekalas kasdien garuoja ant 36 metų NBA žvaigždės Kobe Bryanto stalo. Tačiau ne bet koks, o virtas iš daugybės kaulų ir ne trumpiau nei 8 valandas. Šis valgis „Los Angeles Lakers“ krepšininkui padeda sukaupti jėgas prieš varžybas ar greičiau įveikti traumas.

Mėgstamiausiai K.Bryanto vištienos sriubai su tortilijų traškučiais išvirti reikės gero sultinio.<br>AP ir 123rf nuotr.
Mėgstamiausiai K.Bryanto vištienos sriubai su tortilijų traškučiais išvirti reikės gero sultinio.<br>AP ir 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2015, 11:40 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:52 PM

Mėgstamiausia jo sriuba – vištienos sriuba su tortilijų traškučiais. Jai naudojamas ilgai virtas sultinys.

Šios sriubos receptu su „The Daily Meal“ pasidalino „Los Angeles Lakers“ vyriausioji šefė Sandra Padilla. Išsivirkite ir jūs! Žinoma, taip ilgai virto sultinio veikiausiai neturėsite, tačiau sriubos skonį pajusite ir virdami ją iš paprastesnio sultinio.

Reikės:

2 valgomųjų šaukštų sviesto

puodelio susmulkintų svogūnų

puodelio susmulkintų salierų

puodelio susmulkintų morkų

čiobrelių

arbatinio šaukštelio sutrintų česnakų

gabalėlio aitriosios paprikos

1,5 arbatinio šaukštelio druskos

1,5 šaukštelio sutrintų kumino sėklų

1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos

6 puodelių vištienos sultinio

450 g vištos krūtinėlių be odos, susmulkintų kubeliais

ketvirtadalio puodelio smulkintų kalendros lapelių

2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių

aliejaus

tortilijų lakštų, supjaustytų juostelėmis

1 avokado (jeigu norite)

Dideliame puode pakaitinkite sviestą. Dėkite svogūnus, morkas, salierus, čiobrelius, česnaką, pipirus, kuminą, druską ir kaitinkite maišydami 5 minutes.

Dėkite pomidorų padažą ir maišydami kaitinkite dar 1 minutę. Sudėkite pjaustytą vištieną ir supilkite sultinį. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite 30 minučių.

Sudėkite kalendros lapelius, įmaišykite citrinos sultis. Išjunkite viryklę.

Keptuvėje ar fritiūrinėje įkaitinkite aliejų, sudėkite tortilijų juosteles ir kepkite, kol taps traškios. Traukite iš keptuvės ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus perteklių. Paskrudinti tortolijas galite ir orkaitėje arba pakeisti jas skrebučiais.

Pilkite sriubą į lėkštes, valgykite užkąsdami tortilijomis ar skrebučiais. Pabaigai galima įdėti skiltelę avokado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.