Šoninėje supančiota vištiena
Reikės:
karštai rūkytos šoninės griežinėlių,
vištienos filė,
druskos,
pipirų,
medinių iešmelių.
Garnyrą rinkitės tokį, kokį mėgstate.
Kaip gaminti
Vištienos filė susipjaustome pailgais kepsneliais, įtriname druska ir pipirais, apsukame šoninės griežinėliais ir persmeigiame iešmeliais, kad šoninė neatsivyniotų.
Galima dar įvynioti džiovintą slyvą.
Kepame sausoje keptuvėje iš lėto ant nedidelės ugnies, vis pavartant.
Galima kepti ir orkaitėje. Šoninė tampa traški ir suteikia vištai sūrumo.
Jei norite pasidaryti ryžių bokštelius, tiesiog išverdate ryžius, puodelį ištepate sviestu ar aliejumi, įdedate ryžius, pagrūdate ir tada atsargiai iškratote į lėkštę.
Šaltinis – „Braškės su pipirais“