Vakarienė per 30 minučių: triušiena su morkomis

Gamindami šį patiekalą neužtruksite.

Triušieną patiekite su bulvių koše.<br>Nuotr. iš „gaminkpats.lt“.
Triušieną patiekite su bulvių koše.<br>Nuotr. iš „gaminkpats.lt“.
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Undro (gaminkpats.lt)

Feb 23, 2015, 5:39 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:07 PM

2 žmonėms reikės:

1. Triušienos file (250 g)

2. Morkų (2 vnt.)

3. Grūdėtų garstyčių (2 šaukštelių)

4. Grietinėlės (200 ml)

5. Baltojo vyno (100 ml)

6. Sviesto (50 g)

7. Šalavijo lapelių (6 vnt.)

8. Druskos ir maltų pipirų mišinio

Bulvių košei reikės:

1. Bulvių (1 kg)

2. Obuolio (1 vnt. nedidelio)

3. Pieno

4. Druskos

Triušieną supjaustykite gabaliukais, morkas – griežinėliais. Į puodą įdėkite 30 g sviesto ir sudėkite triušieną, susmulkintą šalaviją ir morkas. Truputį pakepinę (5 min.) užpilkite vyno ir vandens (50/50) mišiniu, pasūdykite, įmalkite pipirų mišinio ir įdėkite garstyčias. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir uždengę patroškinkite 10 minučių. Supilkite grietinėlę ir sumažinę ugnį patroškinkite dar 10 minučių.

Tuo tarpu pasiruoškite bulvių košę. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Bulves nusausinkite ir į jas smulkia tarka sutarkuokite obuolį, pasūdykite, įdėkite 20 g sviesto ir pertrinkite pildami pieną. Košė turėtų gautis salstelėjusi, taigi nepadauginkite druskos.

Šaltinis – „Gamink pats“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.