2 žmonėms reikės:
1. Triušienos file (250 g)
2. Morkų (2 vnt.)
3. Grūdėtų garstyčių (2 šaukštelių)
4. Grietinėlės (200 ml)
5. Baltojo vyno (100 ml)
6. Sviesto (50 g)
7. Šalavijo lapelių (6 vnt.)
8. Druskos ir maltų pipirų mišinio
Bulvių košei reikės:
1. Bulvių (1 kg)
2. Obuolio (1 vnt. nedidelio)
3. Pieno
4. Druskos
Triušieną supjaustykite gabaliukais, morkas – griežinėliais. Į puodą įdėkite 30 g sviesto ir sudėkite triušieną, susmulkintą šalaviją ir morkas. Truputį pakepinę (5 min.) užpilkite vyno ir vandens (50/50) mišiniu, pasūdykite, įmalkite pipirų mišinio ir įdėkite garstyčias. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir uždengę patroškinkite 10 minučių. Supilkite grietinėlę ir sumažinę ugnį patroškinkite dar 10 minučių.
Tuo tarpu pasiruoškite bulvių košę. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Bulves nusausinkite ir į jas smulkia tarka sutarkuokite obuolį, pasūdykite, įdėkite 20 g sviesto ir pertrinkite pildami pieną. Košė turėtų gautis salstelėjusi, taigi nepadauginkite druskos.
Šaltinis – „Gamink pats“